Ekskursija kitapus Nemuno...

Kitapus Nemuno...

Ankstyvą gegužės rytą 2 b klasės mokiniai iškeliavo ekskursijon. Pirmiausiai aplankė Šilinės kaime įsikūrusią Panemunių regioninio parko direkciją. Čia apžiūrėjo vienintelę Lietuvoje gyvenimo prie Nemuno ypatumus pristatančią ekspoziciją „Nemunas ir gyvenimas prie jo“. Antrokus ypač džiugino tai, kad daug ką galėjo paliesti rankomis, pabandyti atlikti kai kuriuos darbus. Jie išmėgino laivo ruporą (garsiakalbį), mėgino rankomis kilstelėti inkaro sunkumo smėlio maišą, pakelti inkarą su inkaro keltuvu, išlaikyti pusiausvyrą ant judančio sielių ryšulio, sėdėjo tikroje valtyje, judančioje lyg plauktų Nemunu ir kt.

Vėliau Panemunių regioninio parko darbuotojos Vaida ir Eglė pravedė itin įdomią edukacinę pamokėlę miške „Žydintys miškų augalai“. Vaikai žaismingai pasisveikino su mišku, mokėsi pažinti medžius, krūmus, kitus žydinčius augalus. Matavo medžių storį ir aukštį, mokėsi suskaičiuoti pušų metus... Ne iš karto pavyko įsiminti, jog prietaisas, matuojantis medžio storį, vadinamas žerglėmis (slankmačiu). Antrokai susižavėję stebėjo kaip atrodo kiškio grikiai, vilko pupos, skroblai ir kitokios miško įdomybės. Sutiko medžiais straksinčią voveraitę, klausėsi miško garsų. Garsiausiai apie „įsibrovėlius“ rėkė kėkštai, perspėdami kitus miško gyventojus. Mokiniai sužinojo, kad kiekvienas medis yra unikalus ir darė medžio žievės atspaudus.

Vėliau antrokai aplankė Panemunės pilį. Čia šiurpo klausydami pasakojimo apie rūsyje buvusį kalėjimą, stačiais laiptais kopė į pilies bokštą, gėrėjosi nuostabiais vaizdais, kuriuos pamatė per pilies bokšto langus. Vėliau aplankė didžiulę pilies virtuvę, restauruojamus pilies kambarius. Čia veikia Vilniaus dailės akademijos studentų – keramikų darbų paroda.

Iš Panemunės pilies keliavo į Veliuoną. Čia aplankė archeologinių piliakalnių kompleksą.  Ant Ramybės kalno yra deivės Velionės aukuras. Aukuras primena pagonybės laikus. Manoma, kad nuo deivės Veliuonės ir kilo Veliuonos gyvenvietės pavadinimas. Antrokams teko ne šiaip sau lipti laipteliais nuo piliakalnio į piliakalnį, bet ir suskaičiuoti juos. Ramybės kalnas turi 171 laiptelį, o Gedimino kapo kalnas – 160 laiptelių. Manoma, kad Gedimino kapo kalnas yra prie Veliuonos žuvusio Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino žūties vieta.

Veliuonoje mokiniai aplankė ir bažnyčią, kuri mena kunigaikščio Vytauto laikus, mat parapiją Veliuonoje 1421 m. įsteigė Lietuvos didysis kunigaikštis Vytautas. 

Antrokai grįžo pavargę, bet kupini puikių įspūdžių. Daugiau nuotraukų...

Tradicinių amatų diena Zanavykų muziejuje

Skiedrų gamyba
Skiedrų gamyba

Gegužės 11 dieną antrokai dalyvavo Zanavykų muziejaus organizuotoje „Tradicinių amatų dienoje“. Renginio metu susitiko su amatininkais, tautodailininkais ir turėjo galimybę patys išbandyti tradicinius amatus, išvydo Plokščių mokyklos-daugiafunkcinio centro mokinių meninę programą. Patys šoko lietuvių liaudies šokius. Restoranas "Kuchmistrai" vaišino gardžia sriuba! Daugiau nuotraukų rasite čia.. 

"Kengūros" rezultatai

Sveikiname Akvilę tarptautiniame matematikos konkurse „Kengūra“ tarp Šakių rajono dalyvių užėmus I vietą! Džiaugiamės Mante, Guoda, Auguste, Dominyku ir Gabrieliumi, esančiais tarp 10 geriausiųjų savivaldybėje.

10 geriausiųjų savivaldybėje

Šakių r. sav. | Savivaldybės

Nykštukas, 2 klasė
Vieta savivaldybėje Vieta klasėje Vardas, Pavardė Mokykla Taškai Klasės balai* Grupės balai**
1 169 AKVILĖ LAUKAITYTĖ Lukšių Vinco Grybo gimnazija 121.25 98 98
2 425 LAURA DIGAITYTĖ Kidulių pagrindinės mokyklos Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinio ugdymo skyrius 113.75 94 96
3 646 PAULINA ŽEMAITYTĖ Griškabūdžio gimnazija 110.00 92 94
4 952 TAJUS KRANKAUSKAS Griškabūdžio gimnazija 106.25 87 91
4 952 MANTĖ KRAVČENKAITĖ Lukšių Vinco Grybo gimnazija 106.25 87 91
6 1087 LUKRECIJA BURDULYTĖ Lekėčių mokykla 106.00 86 89
7 1114 GUODA ŽUKAITYTĖ Lukšių Vinco Grybo gimnazija 105.00 85 89
8 1605 AUGUSTĖ ENDRIUKAITYTĖ Lukšių Vinco Grybo gimnazija 101.25 79 84
8 1605 DOMINYKAS PUŠINAITIS Lukšių Vinco Grybo gimnazija 101.25 79 84
10 1836 GABRIELIUS SASNAUSKAS Lukšių Vinco Grybo gimnazija 100.00 76 81

Gerų, smagių, šiltų, saugių atostogų! :-) Tvirtų margučių!!!

Po atostogų į gimnaziją grįžtame balandžio 20 dieną. 

Žiniukų linksmybės batutų parke

1-2 klasių žiniukai gimnazijos buvo apdovanoti ekskursija į Kauną. Nuo mokslų pavargusias galveles nusprendėme „pravėdinti“ batutų parke „Jump Space“. Ar mums pavyko, spręskite patys J Daugiau foto...

Mūsų rankos ir žodžiai skirti ne patyčioms!

    Veiksmo savaitės "Be patyčių" metu 2 b klasėje vyko klasės valandėlė „Mūsų rankos ir žodžiai skirti ne patyčioms!” Į svečius atkeliavęs žirafiukas Jonas  papasakojo mokiniams istoriją, kad Debesijos mokykloje sutiko kitų vaikų skriaudžiamą berniuką Simą. Vaikai spėliojo, kas nutiko, kad Simas buvo liūdnas. Tuomet aptarė jiems žinomus skaudžius dalykus, kuriuos galima padaryti rankomis, taip pat vardijo žodžius, kurie gali skaudinti... Žirafiukas Jonas vaikams pasakė, jog įvairūs skaudūs veiksmai vadinami patyčiomis. Jos labai skaudina ir liūdina vaikus.  Jonas pasiūlė vaikams užrašyti kuo daugiau gerų darbų, kuriuos galime padaryti rankomis, ir kuo daugiau gerų žodžių, kurie pralinksmina ir padeda pasijusti gerai. Visi kartu pasidžiaugė, kiek daug gerų darbų ir gerų žodžių antrokai žino!  Antrokai susitarė, kad „mūsų rankos ir žodžiai skirti ne patyčioms“. Vėliau žaidė smagų rankų žaidimą, kuris padėjo prisiminti visus gerus darbus, kuriuos šiandien atliko vaikai, bendraudami su kitais.  O valandėlės pabaigoje „užauginome“ gerų darbų rankų medį.

Protmūšis „Ką aš žinau apie savo Lietuvą?“.

Protmūšis „Ką aš žinau apie savo Lietuvą?“ buvo skirtas KOVO 11-ajai - LIETUVOS  NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO DIENAI paminėti. Protmūšyje 1– 5 klasių mokiniams „Ką aš žinau apie savo Lietuvą?“ dalyvavo 4 mišrios komandos. Mūsų klasės atstovai Ignas ir Augustė buvo vienoje komandoje su 4a klasės mokiniais. Komanda nusileido tik mišriai penktokų ir priešmokyklinukų komandai ir užėmė garbingą II vietą. Sveikiname!!!

Taip pat renginio metu buvo apdovanoti mokiniai už pasiekimus moksle. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad už puikius pasiekimus buvo apdovanoti mūsų klasės mokiniai: Augustė Endriukaitytė, Emilis Jurkšaitis, Akvilė Laukaitytė, Mantė Kravčenkaitė, Armandas Paškauskas, Ignas Poška ir Dominykas Pušinaitis.  Dar kartą sveikiname!

Daugiau renginio nuotraukų rasite galerijoje. 

Augustė, Ignas, Akvilė, Dominykas, Mantė, Armandas, Emilis.

Moksliuko diena

Kovo 9-oji gimnazijoje buvo pradinukų Moksliuko diena. Visi pradinių klasių mokiniai rašė moksliuko diktantą, parodė, kaip dailiai moka nurašyti tekstą dailyraščiu, išbandė jėgas matematinių kryžiažodžių sprendimo konkurse, piešė piešinius tema „Kompiuteris mano pagalbininkas“. Pradinių klasių mokinių komandos dalyvavo linksmosiose estafetėse, kur ne tik greičio ir vikrumo prireikė, bet teko ir galvas pasukti, atliekant lietuvių kalbos ir matematikos užduotis.

Įvairiuose konkursuose puikiai pavyko atlikti užduotis net dešimčiai 2b klasės mokinių! Dailiausiai  rašo Mantė, Augustė ir Akvilė. Matematinius kryžiažodžius geriausiai sprendė Gabrielius, Augustė, Akvilė, Guoda, Armandas ir Ignas. Diktantą  geriausiai parašė Ignas, Domantas, Augustė, Akvilė ir Deividas. Piešinius dailiausiai nupiešė Ignas, Gabrielius ir Dominykas.

Nuoširdžiai sveikiname laimėtojus!!!

 

Daugiau apdovanojimų akimirkų rasite galerijoje.

Klasė pražydo saulėgrąžomis:-)

Kovo 11 -oji

LUKŠIŲ  VINCO  GRYBO  GIMNAZIJOS KOVO 11 - OSIOS -

 LIETUVOS  NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO DIENOS -

 

PROGRAMA

KOVO 8 diena, trečiadienis

     Lukšių Vinco Grybo gimnazijos mokinių dalyvavimas Lietuvos  Nepriklausomybės akto signatarų klubo susitikime su jaunuomene Lietuvos  Respublikos Seimo Kovo 11-osios Akto salėje.

    Apsilankymas  Martyno Mažvydo bibliotekoje.

    Susitikimas su Seimo nariu Mindaugu Basčiu.

                                                                 

KOVO 10 diena, penktadienis

10.00 val. –  protmūšis 1– 5 klasių mokiniams „Ką aš žinau apie savo Lietuvą?“,

                     mokinių apdovanojimai už pasiekimus moksle.

13.50  val. – šventinė popietė 6 – 3g klasių mokiniams:

                     komandų turnyras   „Geriausias Lietuvos istorijos žinovas“,

                     meninė programa,

                     mokinių apdovanojimai už pasiekimus olimpiadose, moksle.

 

                                                                               

Žiema žiema, bėk iš kiemo!

Vasario 28 dieną nuo pat ryto Užgavėnių persirengėliai gąsdino žiemą, kad kartą pasitraukusi, žiema jau nebesugrįžtų. Per pertraukas pradinėse klasėse šurmuliavo Užgavėnių mugė, visi stengėsi kuo sočiau prisivalgyti. Tikima, kad jei per Užgavėnes gerai ir sočiai valgysi, būsi sotus ir stiprus visus metus. Užgavėnių dieną valgoma nuo 7 iki 12 kartų. Puikios nuotaikos nestigo visą dieną. Ypač daug azarto sukėlė Lašininio ir Kanapinio kova.  Žiemą iš kiemo pradinukai vijo ir žaisdami nuotaikingus Užgavėnių žaidimus. Daugiau foto rasite čia...

Nori mokėti taisyklingai rašyti?

Žiūrėk filmukus "Taško istorijos" ir atlik užduotis:-) Sėkmės!!! "Taško istorijas" rasi čia

Po atostogų į gimnaziją grįžtame

 

vasario 27 dieną.

Dėmesio!!! Tėvų susirinkimas

                Vasario mėn. 21 dieną, 17 valandą gimnazijos renginių salėje vyks tėvų susirinkimas "Kaip auginti laimingus vaikus". Lektorė:VšĮ Nacionalinės regionų plėtros agentūros Psichologinio ir karjeros konsultavimo skyriaus vedėja, psichologė Virginija Servutienė.

               Šiandien neginčijama tiesa, kad bendravimo stilius su vaiku turi ypatingą reikšmę asmenybės vystymuisi. Nepatenkintas vaikų psichologinio kontakto poreikis įtakoja savivertę, motyvaciją, emocinę pusiausvyrą bei adaptacinį atsparumą. Net sunkios auklėjimo problemos išsprendžiamos, jei pavyksta atkurti palankų bendravimo stilių šeimoje, ugdymo įstaigoje. Bus analizuojama „sunkių“ vaikų problema, aktualizuojamos elgesio ir emocijų korekcijos galimybės. Klasių vadovai ir tėveliai atpažins bendravimo kliūtis, įgis naujos patirties  plėtojant nuoširdžius santykius su vaiku, sužinos kaip „išsigydyti“ savo vaikystės žaizdas. Bus orientuojamasi į sėkmingos asmenybės ugdymą.

Nuo 18.30 val. renginių salėje vyks individualūs tėvų  pokalbiai su dėstančiais mokytojais.

Kviečiame Jus dalyvauti susirinkime.

Artėjant Valentino dienai...

"Olympis" diplomai

Mus pasiekė edukacinių konkursų "Olympis" diplomai ir padėkos. Ir širdelės, ir rankos pilnos džiaugsmo!!!:-)

Išvyka į spektaklį

Vasario 5 d. antrokai iš pat ryto išdardėjo į Kauną.  Kauno  valstybiniame muzikiniame teatre aplankė spektaklį „Sniego karalienė“. Tai šokio spektaklis – baletas  pagal gražiausių istorijų kūrėjo H.K.Anderseno pasaką. Spektaklyje skambėjusi nuostabi norvegų kompozitoriaus Edvardo Grygo šiaurietiškų spalvų kupina muzika iš jo siuitų „Peras Giuntas“ žiūrovus tiesiog užbūrė. Antrokus sužavėjo, kaip žinoma pasaka papasakojama šokiu.

 

Sukasi vėjo malūnai...

Advento rytmetys "Oi...Oi...Oi...Artėja Kalėdos"

Sveikinimai

Džiaugiamės gautais sveikinimaisJ Jau sulaukėme sveikinimų iš Lietuvos, Lenkijos, Čekijos, Italijos, Ispanijos, Švedijos, Rumunijos, Prancūzijos, Turkijos, Kroatijos! Mes esame labai laimingi! Nuoširdus ačiū mūsų draugamsJ

 

Dainelė "Kalėda"

Dovanos šeimoms

Kvietimas

Mieli tėveliai,

    Gruodžio 23 d. 10 val. maloniai kviečiame Jus atvykti į gimnaziją, kur renginių salėje vyks 2 b klasės rytmetys 

 „Oi... Oi... Oi... Artėja Kalėdos“.

    Labai prašome su mumis kartu  pabūti ir mus palaikyti.  Rytmetys kartu yra ir tarptautinio eTwinning  projekto  „Oh...Oh...Oh...Cristmas  is coming“ užbaigimas.

 

 

                      2 b klasės mokiniai ir mokytoja

Projektas "Oh...Oh...Oh...Cristmas is coming..."

2 b klasės mokiniai dalyvauja dar viename tarptautiniame eTwinning projekte "Oh... Oh... Oh... Cristmas is coming..." (Oi...Oi...Oi...Artėja Kalėdos...). Kalėdų laukimas – smagus metas. Šio projekto tikslas – rasti naujų, įdomesnių veiklos formų, kad vaikams Kalėdų laukimas taptų džiaugsmingas ir prasmingas.

Šiame projekte dalyvauja 22 mokyklos iš Portugalijos, Rumunijos, Lenkijos, Airijos, Italijos, Kroatijos, Turkijos, Graikijos ir Lietuvos. Dalyvaudami projekto veiklose vaikai turi galimybę susipažinti su kitų šalių Kalėdų tradicijomis, aptarti šių tradicijų panašumus ir skirtumus skirtingose šalyse.

Antrokai jau nuveikė nemažai smagių darbų: pagamino atvirukus ir išsiuntė kalėdinius sveikinimus projekte dalyvaujančioms mokykloms, piešė Kalėdų eglutės žaisliuką, pasipuošė savo klasę.  Sekdami senomis lietuvių tradicijomis, savo eglutę papuošė šiaudiniais žaisliukais, obuoliais, saldainiais. Projekto partneriams pristatė tradicinio lietuvių Kūčių patiekalo kūčiukų receptą.

Dar daug smagių veiklų laukia: repetuojame kalėdinę dainą, gaminsime kalėdines dovanas tėveliams, pradinių klasių mokinius ir tėvelius pakviesime į adventinį rytmetį, kuriame pristatysime advento, Kalėdų papročius, tradicijas, dainuosime kalėdines dainas, žaisime advento žaidimus.

 

Visi darbai yra pristatomi projekto veiklų viešinimo erdvėje Twinspace. Tai nuotraukos, vaizdo medžiaga, tradicijų aprašymai. Informacija apie mūsų veiklas projekte nuolat atnaujinama.

Edukacinių konkursų "Olympis" rezultatai

Anglų kalbos konkurso rezultatai
# Mokinys Klasė Lygis
Rezultatas
Geriau už1
Laipsnis
1. Laukaitis Matas 2 b 2 klasė 95% 69% I
2. Poška Ignas 2 b 2 klasė 94% 68% I
3. Žukaitytė Guoda 2 b 2 klasė 90% 54% I
4. Laukaitytė Akvilė 2 b 2 klasė 89% 53% II
5. Endriukaitytė Augustė 2 b 2 klasė 80% - II
6. Jurkšaitis Emilis 2 b 2 klasė 68% -
7. Sasnauskas Gabrielius 2 b 2 klasė 50% -
8. Paškauskas Armandas 2 b 2 klasė 47% -
Lietuvių kalbos konkurso rezultatai
# Mokinys Klasė Lygis
Rezultatas
Geriau už1
Laipsnis
1. Laukaitytė Akvilė 2 b 2 klasė 96% 73% I
2. Sasnauskas Gabrielius 2 b 2 klasė 87% - II
3. Pušinaitis Dominykas 2 b 2 klasė 86% - II
4. Endriukaitytė Augustė 2 b 2 klasė 86% - II
5. Kravčenkaitė Mantė 2 b 2 klasė 85% - II
6. Jurkšaitis Emilis 2 b 2 klasė 82% - II
7. Paškauskas Armandas 2 b 2 klasė 82% - II
8. Žukaitytė Guoda 2 b 2 klasė 76% - III
9. Stankevičius Domantas 2 b 2 klasė 74% - III
10. Poška Ignas 2 b 2 klasė 69% -
11. Laukaitis Matas 2 b 2 klasė 65% -
12. Gustaitis Haris 2 b 2 klasė 64% -
13. Domas Biliutavičius 2 b 2 klasė 50% -
Matematikos konkurso rezultatai
# Mokinys Klasė Lygis
Rezultatas
Geriau už1
Laipsnis
1. Sasnauskas Gabrielius 2 b 2 klasė 82% 52% II
2. Laukaitytė Akvilė 2 b 2 klasė 82% 52% II
3. Endriukaitytė Augustė 2 b 2 klasė 81% 51% II
4. Stankevičius Justas 2 b 2 klasė 80% - II
5. Pušinaitis Dominykas 2 b 2 klasė 79% - III
6. Laukaitis Matas 2 b 2 klasė 78% - III
7. Poška Ignas 2 b 2 klasė 70% - III
8. Domas Biliutavičius 2 b 2 klasė 65% -
9. Paškauskas Armandas 2 b 2 klasė 65% -
10. Jurkšaitis Emilis 2 b 2 klasė 63% -
11. Žukaitytė Guoda 2 b 2 klasė 63% -
12. Gustaitis Haris 2 b 2 klasė 59% -
13. Stanaitis Deividas 2 b 2 klasė 52% -
Biologijos konkurso rezultatai
# Mokinys Klasė Lygis
Rezultatas
Geriau už1
Laipsnis
1. Pušinaitis Dominykas 2 b 2 klasė 97% 72% I
2. Laukaitytė Akvilė 2 b 2 klasė 97% 71% I
3. Endriukaitytė Augustė 2 b 2 klasė 96% 65% I
4. Sasnauskas Gabrielius 2 b 2 klasė 96% 62% I
5. Laukaitis Matas 2 b 2 klasė 94% 53% I
6. Jurkšaitis Emilis 2 b 2 klasė 93% - I
7. Poška Ignas 2 b 2 klasė 92% - I
8. Paškauskas Armandas 2 b 2 klasė 91% - I
9. Domas Biliutavičius 2 b 2 klasė 86% - II
10. Žukaitytė Guoda 2 b 2 klasė 84% - II
11. Gustaitis Haris 2 b 2 klasė 84% - II

Projektas "Exchanging Cristms cards:)" įsibėgėja

Gavome pirmuosius kalėdinius sveikinimus! Ačiū draugams iš Lenkijos, Švedijos, Čekijos ir Lietuvos! Labai džiaugiamės!

Pasipuošėme klasę Kalėdoms...

Kalėdiniai piešiniai

Kalėdiniai atvirukai iškeliauja!

Viena iš projekto "OH...OH...OH... CHRISTMAS IS COMING..."veiklų  yra keitimasis kalėdiniais atvirukais. Mes pagaminome rankų darbo atvirukus ir juos išsiuntėme į Portugaliją, Lenkiją, Ispaniją, Airiją, Rumuniją, Italiją ir Turkiją. Nekantraudami laukiame laiškų.

Mūsų eglutė

Eglutę seniau puošdavo      Kūčių vakarą.

 Per šventes eglei, simbolizuojančiai gyvybės medį, buvo

 priskiriama magiška galia.

Jas puošdavo riešutais,

obuoliais, žvakutėmis.

Mūsų eglutė-senų ir naujų

tradicijų derinys.

Dėkojame Igno tėveliams

už nuostabią eglutę.

Prisistatymas eTwinning projekte "OH...OH...OH...CHRISTMAS IS COMING..."

Projektas "Exchanging Cristms cards:)"

2 b klasės mokiniai dalyvauja tarptautiniame eTwinning projekte "Exchanging Christms cards:)" (Keičiamės kalėdiniais atvirukais). Mes pagaminome 30 rankų darbo atvirukų ir jau išsiuntėme projekto partneriams į 10 šalių: Lenkiją, Italiją, Čekiją, Kroatiją, Turkiją, Prancūziją, Švediją, Ispaniją, Rumuniją ir Lietuvą. Sveikinimus ir linkėjimus rašėme anglų ir lietuvių kalbomis.

 

Projektas mums padėjo susirasti susirašinėjimo draugų įvairiose šalyse, patobulinome anglų kalbos žinias, buvo linksma ir smagu gaminti atvirukus ir rašyti linkėjimus. Dabar nekantraudami laukiame laiškų iš savo draugų.

Nauja nuoroda

 

Puiki internetinė svetainė, kur žaidimų pagalba galite mokytis sudėties, atimties, dalybos, daugybos bei išmokti trupmenas.Smagiausia tai, kad žaisdami šiuos žaidimus lenktyniausite su draugais arba kitais vaikais! 
Spausk paveikslėlį ir rinkis žaidimą.

› Dailės ir technologijų pamokose  antrokai piešė ir kūrė kraterių išraižytą Mėnulio paviršių.

Netradicinė pasaulio pažinimo pamoka

Lapkričio 14 - 25 dienomis gimnazijoje organizuojamas mokyklinis projektas ,,Atviros mokyklos dešimtadienis".  Viena iš projekto veiklų  2 b klasėje - lapkričio 17 d. vykusi  netradicinė  pasaulio pažinimo pamoka. Tema „Saulė ir Mėnulis“. Pamoką vedė astronomijos mokytojas A. Burkšaitis. Antrokai susipažino su teleskopu, sužinojo kaip jis veikia. Mokytojas labai įdomiai ir suprantamai antrokams papasakojo apie žvaigždynus. Antrokai ekrane stebėjo Mėnulio paviršių, sužinojo, kad Mėnulyje yra daug kraterių, kalnų ir net jūrų. Tiesa, jose nėra vandens... Mokiniai turėjo galimybę stebėti, kaip keičiasi Mėnulio fazės, sužinojo, kad, žiūrint iš Mėnulio, būtų galima stebėti Žemės fazes. Antrokai susidomėję klausėsi informacijos apie Saulę, nustebo sužinoję, jog po keleto milijardų metų Saulės gali ir nebelikti... Mokiniams buvo įdomu sužinoti apie Saulės sistemoje skraidančias kometas bei kartais Žemę pasiekiančius meteoritus. Vaikai sužinojo, kad „žvaigždės krenta“ – tik toks posakis, o iš tiesų tai žybsi Žemės atmosferą pasiekę meteorai.

Džiaugiamės, kad per pamoką pavyko sužinoti tiek daug naujų dalykų!

 

 

 Į gimnaziją grįžtame lapkričio 9 d.

 

Linksmo Helovino!

Gerb. Tėveliai,

Lapkričio 9 d. 12 val. 2 b klasėje įvyks 2 b klasės mokinių tėvų  susirinkimas „Mokinių mokymosi motyvacija ir ugdymo pasiekimai“.

                                                                         Maloniai kviečiu dalyvauti.

 

                                                                                                                                                         Mokytoja Rita

Šypsenos:-)

  Spalio 7-ąją minėdami tarptautinę šypsenos dieną, antrokai piešė laimingus ir besišypsančius vaikus (save). Kad visi klasėje būtų vieni kitiems draugiški, mūsų besišypsantys vaikai susikabino rankutėmis. Kartu vaikai pakartojo žmogaus veido dalis ir žmogučius stengėsi nupiešti su visomis veido dalimis.

Solidarumo bėgimas

Rugsėjo 30 dieną  2b klasės mokiniai kartu su kitais gimnazijos mokiniais dalyvavo Solidarumo bėgime, kurį inicijavo organizacija „Gelbėkit vaikus“. Vienas gimnazijos stadiono ratas  lygus simboliniam Solidarumo kilometrui. Visi sėkmingai nubėgo 3 stadiono ratus, o kai kurie įveikė net 4 ar 5 ratus. Kiekvieną nubėgtą simbolinį kilometrą parėmė antrokų tėveliai. Akcijos metu surinktos lėšos bus skirtos vaikams, lankantiems Lietuvos vaikų dienos centrus bei berniukams ir mergaitėms Zambijoje. Dėkojame visiems antrokams už pastangas padėti vaikams, kuriems reikia pagalbos, ir jų rėmėjams tėveliams. Visi bėgimo dalyviai buvo apdovanoti Solidarumo diplomais.

 

Antrokai  įsijungė į Lietuvos pradinių klasių mokinių akciją „Apibėk mokyklą“. Jos tikslas – nepriklausomai nuo vaikų asmeninių ar fizinių galimybių paskatinti visus vaikus daugiau judėti, pagerinti jų fizinę ir psichinę sveikatą. Vaikai, pabuvę lauke, atsipalaiduoja, geriau jaučiasi, nes daugeliui patinka bėgioti. Į klases jie sugrįžta žvalesni, linksmesni, darbingesni, atidesni ir aktyvesni.
Daugiau apie akciją „Apibėk mokyklą“ galite skaitykite čia

Mūsų darbeliai

 

 

 “Žvaigždės pelėdoms“ – tai istorija apie mažojo Pelėdžiuko Žvaigždžiaakio kelionę savęs ir pasaulio pažinimo link. Tai netikėta būtinybė palikti savo saugius namus ir leistis į pavojingą, bet įdomų pasaulį, kuriame sutikti žvėreliai padeda Pelėdžiukui suprasti įvairiausius dalykus. Lapė Snapė padės suprasti, kad svarbiausia nebijoti būti kitokiu, nesistengti niekam įtikti, Pelytė – kad reikia stengtis suprasti save ir išsiaiškinti, ko iš tiesų trokšti, Varniukas padrąsins ir išmokys pasitikėti ne tik savimi, bet ir kitais. Berniukas leis suprasti davimo ir dėkingumo galią, o mama Pelėda – neleis suabejoti, kad kartais visiems atsakymams rasti tereikia vienatvės ir įsiklausymo į save.

Kiekvienas turi teisę surasti savo žvaigždę – savo tikslą ir savo kelią. Kai kam tai gali būti mokėjimas skristi, o kitam – įveikti vienatvės baimę, išmokti būti savarankišku ir nepriklausomu. Spektaklis šmaikščiai ir linksmai, vaikams suprantama kalba pasakoja apie baimių įveikimą ir dvasinį augimą. Profesionalūs aktoriai mažuosius žiūrovus su šiom temom supažindina dainuodami, šokdami ir skleisdami gerą nuotaiką

Spektaklis vyks trečiadienį, rugsėjo 28 dieną, 11.50 val.

Bilieto kaina 1,50 eur.

Edukacinė šventė "DUONOS KELIAS NUO GRŪDO IKI STALO"

Saulėtą rugsėjo penktadienį antrokai išvyko į Zanavykų muziejaus organizuojamą šventę „Duonos kelias nuo grūdo iki stalo“. Šventė vyko Rigimanto ir Rasos Stanaičių sodyboje. Šventės metu vaikai sužinojo, kaip duonutė atkeliauja ant mūsų stalo. Pamatė ir patys pabandė grūdus kulti spragilais, niekoti grūdus geldoje,  grucę grūsti piestoje, malti girnomis, sijoti miltus. Stebėjo, kaip kuliami ir malami grūdai arkliui sukant rusvelkį.  Grožėjosi, kaip šeimininkė minko duoną. Šeimininkas pajuokavo: "Kas darbų nedirbs, šventės pabaigoje liks švarus, tas negaus paragauti nei duonos, nei sriubos". Visi itin uoliai stengėsi dirbti. O kai kas dar uoliau miltais skruostus išsitepė. Geros nuotaikos tikrai nepritrūko. O galiausiai skanavo iškeptos šiltos duonelės, vaišinosi obuoliais ir skania sriuba.  Kaip ir senovėje, po darbų vyko "robaksas". Vaikai žaidė ir šoko kartu Šakių kultūros centro folkloriniu ansambliu "Šakija". Visi grįžo pilni įspūdžių. Šventės akimirkos

 

Tautos vienybės diena

Rugsėjo 8 dieną gimnazijoje buvo minima Tautos vienybės diena. Tai lietuvių Tautos diena, kai prisimenamos ne tik jos praeities, bet ir dabarties problemos, labiausiai Tautai nusipelnę žmonės. Ta diena turėtų tapti ir visų lietuvių būrimo vienybėn diena.

Ta proga visi pradinių klasių mokiniai vieningai dalyvavo sporto rungtyse. Antrokai išbandė savo jėgas greičio ruožuose bei draugiškumo ir vieningumo reikalaujančiose rungtyse.  Nugalėjo vienybė:-) Daugiau nuotraukų rasite čia...

2016 – 2017 mokslo metais                            neformalaus ugdymo būreliai kviečia mokinius lavinti savo gebėjimus ir prasmingai  leisti  laisvalaikį

Eil. Nr.

Būrelis

Klasės

Vadovas

1.

Kvadratas

1 - 4

Vitas Petkūnas

 

2.

„Dainuoja Rasos lašeliai“

1 - 4

Rasa Kurienė

3.

Gitaristai

2 – 2g

Inesa Bagdanavičienė

4.

Džiudžitsai

1 – 4g

Vytautas Smirnovas

5.

Mažieji šokėjai

1 – 4

Edita Skauronė

6.

Šaškių būrelis

1 - 6 klasės

Alvydas Grinkevičius

7.

Krepšinis

1-4 klasės

Laimis Linertas

Pamokų tvarkaraštį rasite čia

Mes - jau antrokai! 2016-09-01

  Štai ir prabėgo išdykėlė vasarėlė. Šiandien ruduo jau pabėrė pirmuosius auksaspalvius lapus. Visi takai, takeliai suklegėjo vaikiškais balsais, sumirgėjo gėlių puokštelėmis mažučiuose delnuose. 

  " Tegul Rugsėjo 1-osios varpelis širdelę pripildo džiaugsmo ir uždega didelį norą žinoti ir būti geram" - antrokams linkėjo mokytoja.

    Ant įvairiaspalvių lėktuvėlių sparnų mažieji mokinukai rašė linkėjimus klasės draugams. Lėktuvėliai paleisti skristi nuskraidino nuoširdžius linkėjimus.

      O ko palinkėti sau? Antrokams teko pasukti galveles ir pabaigti kurti linkėjimus. 

       Tikimės, kad šie metai bus darbingi, o mūsų santykiai draugiški ir gražūs.

Edukacinio konkurso "Olympis" diplomantai

Skaitymo skatinimui

PROGRAMINĖ LITERATŪRA 1- 2 KLASEI

Pasirinktos pasakos apie gyvūnus ir buitinės pasakos (pvz. iš knygos Gulbė karaliaus pati).

Pasirinkti padavimai (atitinkamo etnografinio regiono).

P. Mašiotas. Kai aš mažas buvau arba Pajūriais pamariais.

V. Tamulaitis. Skruzdėlytės Greitutės nuotykiai.

K. Kasparavičius. Trumpos istorijos ar kitas pasirinktas kūrinys.

A. Matutis. Pasirinkti eilėraščiai.

Vytė Nemunėlis. Pasirinkti eilėraščiai.

R. Skučaitė. Pasirinkti eilėraščiai.

J. Degutytė. Pelėdžiuko sapnas.

D. Bisetas. Aukštyn kojom.

O. Proisleris. Vaiduokliukas ar kitas pasirinktas kūrinys.

Dž. Rodaris. Pasakos telefonu arba Džipas televizoriuje.