Koncertas "Lik sveika, pradžios mokykla!"

Birželio 5 d. gimnazijos renginių salėje vyko ketvirtokų atsisveikinimo koncertas ''Lik sveika, pradžios mokykla!''. Šventėje dalyvavo ikimokyklinės grupės ''Smalsiukai'', priešmokyklinės klasės vaikai, 1-3 klasių mokiniai bei jų mokytojos, ketvirtokų tėveliai. Po koncerto klasėje vyko šventinė paskutinioji pamoka pradžios mokykloje.

 

Daugiau koncerto akimirkų rasite paspaudę nuorodą...

Kvietimas į koncertą

Birželio 5 dieną 

11 val. ketvirtokai kviečia į koncertą "Lik sveika, pradžios mokykla!"

Koncertas vyks gimnazijos renginių salėje.

Ekskursija į Vilnių

 Saulėtą gegužės 18 – osios rytą ketvirtokai iškeliavo į Vilnių. Pirmiausia nuvažiavo į patį Vilniaus centrą, kur aplankė Valdovų rūmus. Valdovų rūmuose dalyvavo edukacijoje „Susipažinkime - Valdovų rūmų muziejus“. Čia daug sužinojo apie Lietuvos praeitį, savo akimis pamatė net 700 metų senumo sienos liekanas, daug kitų įdomių istorinių eksponatų, turėjo progą aiškiau įsivaizduoti, kaip gyveno Lietuvos didieji kunigaikščiai. 

Įdomu buvo lankytis Žaislų muziejuje. Žaisdami galime mokytis pačių įvairiausių dalykų. Tą darė ir akmens amžiaus vaikai, tą darė viduramžiais, taip mokomės ir mes šiandien. Ar mes žaidžiame tuos pačius žaidimus kaip akmens amžiaus žmonės? Ar viduramžių žaislai atpažįstami šiandien? Kas iš viso išrado žaislus? Štai į šiuos ir daugelį kitų klausimų ieškojo atsakymų kartu su muziejaus edukatore.

Energetikos ir technikos muziejuje mokinius sužavėjo „Mokslas ir technika vaikams“ – interaktyviosios muziejaus ekspozicijos. Gamtos mokslai pristatomi nesudėtingu, patraukliu ir visiems suprantamu būdu.

Lankydami interaktyvias technikos mokslo ekspozicijas, ketvirtokai turėjo galimybę pasisverti mėnulyje, sukurti elektros grandinę ir išbandyti dar daug smagių eksponatų, o kartu prisiminti fizikinius dėsnius ir jų taikymo kasdienybėje pavyzdžius. 

Ketvirtokai aplankė ir televizijos bokštą. Vilniaus televizijos bokštas iki šiol yra aukščiausias statinys mūsų šalyje (326,5 m). 165 m aukštyje esančioje TV bokšto žiedinėje dalyje – 19-ame bokšto aukšte (55-ame aukšte lyginant su daugiabučiais pastatais) yra besisukanti apžvalgos aikštelė. Esant giedram orui Vilniaus miestas ir jo apylinkės pro langus matomos net 50 km spinduliu. Ketvirtokams pasisekė: giedrą dieną visas Vilnius  buvo aiškiai matomas, vaikai grožėjosi Vilniaus panorama.

Vilniaus TV bokštas mena kruvinus 1991 m. sausio 13-osios nakties įvykius. Dabar įvykiams atminti veikia Laisvės kovų muziejus. Puikiai praleidę dieną, pavargę, bet laimingi ketvirtokai grįžo namo.  

Daugiau nuotraukų rasite čia:

Džiaugiamės Auguste, Guoda, Goda, Dominyku, Akvile, Gabrieliumi, Ignu, Deividu, Emiliu, Mante, Domu, Matu,Armandu, kurie dalyvavo Tarptautiniuose edukaciniuose konkursuose „Olympis 2019 – Pavasario sesija“. 

Visus nuoširdžiai sveikiname ir linkime sėkmės Rudens sesijoje.

 Taip pat džiaugiamės ir sveikiname jaunuosius dailininkus Gabrielių, Guodą, Akvilę, Mantę ir Deividą, kurie rajoniniame piešinių konkurse priešgaisrine tema buvo apdovanoti diplomais, padėkomis ir atminimo dovanėlėmis.

Netradicinės  pamokos

Gegužės 9 d. ketvirtokai dieną praleido neįprastai. Pamokos jiems vyko Kaune, Lietuvos švietimo istorijos muziejuje ir IX forte.

Edukacinis užsiėmimas „Daraktorinė (Slaptoji) mokykla“ – pamoka-žaidimas atkurtoje XIX a. slaptojoje lietuviškoje mokykloje. Ketvirtokai prisiminė, ką žinojo apie slaptųjų (daraktorinių) mokyklų laikotarpį Lietuvoje. Edukacinio užsiėmimo dalyviai susipažino su muziejaus ekspozicijoje esančia eksponatų kolekcija, menančia spaudos draudimo laikotarpį (1864–1904), su svarbiausiais istoriniais faktais. Edukacinėje erdvėje – XIX a. slaptojoje lietuviškoje mokykloje, mokiniai susipažino su graždanka, grifelinėmis lentelėmis, lietuviškomis maldaknygėmis, naudotomis per lietuviškos spaudos draudymetį. Sužinojo, kokios bausmės grėsdavo mokiniams, išdrįsusiems prakalbėti surusintose valstybinėse mokyklose. Mokiniai dalyvavo vaidmenų žaidime „Slaptoji lietuviška mokykla“.

Edukacinis užsiėmimas „Dailyraštis tarpukario mokykloje“ – dailaus rašymo pamokėlė naudojant tarpukario Lietuvos pradinės mokyklos mokymo priemones. Užsiėmimo dalyviai susipažino su dailyraščio atsiradimo istorija, seniausiomis rašymo priemonėmis Lietuvoje (stilius, vaško lentelė, žąsies plunksna, grifelinė lentelė, metalinis plunksnakotis). Edukaciniame užsiėmime „Dailyraštis tarpukario mokykloje“ skatinama vaikus vertinti rašto grožį. Ketvirtokai rašė plunksna, bandė kaligrafiškai išraityti didžiąsias raides.

Edukacinio užsiėmimo S-U-R-A-S-K !, vykusio Kauno IX forto muziejuje, tikslas – skatinti dalyvius domėtis istorija ir lankytis autentiškose istorinėse vietose – kultūros paveldo objektuose, muziejuose. Mokiniai sužinojo apie Kauno tvirtovę ir IX fortą. Mokėsi orientuotis gynybiniame įtvirtinime. Edukacinis užsiėmimas prasidėjo paaiškinimu, kas yra tvirtovė ir fortai, kokia jų paskirtis. Gidė papasakojo, kuo išskirtinis yra IX fortas. Edukacija buvo tęsiama buvusių kareivinių viduje. Vėliau prie gynybinės sienos plano-schemos susipažino su užduotimi, kurią reikėjo atlikti. Kiekviena ketvirtokų komanda gynybinėje sienoje turėjo ieškoti paslėptų nuorodų. Suradusios visas nuorodas ir pasiekusios galutinį tašką, medinėje dėžėje komandos rado du Kauno tvirtovės žemėlapius. Abi komandos turėjo išanalizuoti, palyginti rastus žemėlapius ir surasti, kuo jie skiriasi. Komandų užduotis – išsiaiškinti, kuris žemėlapis yra tikras, o kuris – klastotė.

 

Vėliau mokiniai apžiūrėjo IX forto muziejaus ekspoziciją.

Daugiau nuotraukų rasite čia...

Pavasario peizažas

Ugnis - mūsų draugas ir priešas

4 b klasės mokiniai dalyvauja piešinių, rašinių, kompiuterinių mini žaidimų, internetinės svetainės ir kompiuterinės grafikos konkurse priešgaisrine tematika, kurį organizuoja Šakių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba kartu  su  Švietimo, kultūros ir sporto skyriumi. Konkursas skirtas ugniagesių globėjo šv. Florijono dienai paminėti, kuri minima gegužės 4 d. 

Mokiniai piešė tema „Ugnis -  mūsų draugas ir priešas“.  Klasės konkurso nugalėtojų Guodos, Akvilės, Mantės, Gabrieliaus ir Deivido darbai dalyvauja rajoniniame konkurse. Sėkmės jiems! Kitus piešinius rasite čia.

Konferencija "Projekto metodas pamokoje"

Prienų rajono Skriaudžių pagrindinėje mokykloje vyko respublikinė mokinių projektinių darbų konferencija „Projekto metodas pamokoje“. Konferencijoje dalyvavo 4 b klasės mokinės Akvilė Laukaitytė ir Augustė Endriukaitytė. Jos pristatė 4 b klasės respublikinį eTwinning projektą „Kas yra skaičius 4?“.  Konferencijai mokines parengė mokytoja Rita Šutrikė-Mataitienė. Daugiau nuotraukų...

Edukacinių konkursų "Olympis" rezultatai

Labai džiaugiamės edukacinių konkursų „Olympis“ dalyvių gausa, o dar labiau didžiuojamės jų pasiekimais. Sveikiname diplomantus, džiaugiamės visais, kurie nepabijojo išbandyti savo jėgas dalyvaudami anglų kalbos, lietuvių kalbos, pasaulio pažinimo ir lietuvių kalbos konkursuose. 

Anglų kalbos konkurso rezultatai
# Mokinys Klasė Lygis
Rezultatas
Geriau už1
Laipsnis
Mokytojas
1. Augustė Endriukaitytė 4 b 4 klasė 89,79% 58% I
2. Deividas Stanaitis 4 b 4 klasė 88,17% 52% II
3. Matas Laukaitis 4 b 4 klasė 87,4% 50% II
4. Emilis Jurkšaitis 4 b 4 klasė 81,09% - II
5.

Akvilė Laukaitytė

 

4 b 4 klasė 79,43% - III

Lietuvių kalbos konkurso rezultatai

# Mokinys Klasė Lygis
Rezultatas
Geriau už1
Laipsnis
1. Akvilė Laukaitytė 4 b 4 klasė 98,8% 98% I
2. Augustė Endriukaitytė 4 b 4 klasė 94% 87% I
3. Deividas Stanaitis 4 b 4 klasė 85,6% 60% II
4. Armandas Paškauskas 4 b 4 klasė 84,4% 57% II
5. Matas Laukaitis 4 b 4 klasė 81,1% - II
6. Mantė Kravčenkaitė 4 b 4 klasė 79,7% - II
7. Emilis Jurkšaitis 4 b 4 klasė 76,26% - III
8. Gabrielius Sasnauskas 4 b 4 klasė 74,25% - III
9. Ignas Poška 4 b 4 klasė 74,17% - III
10. Goda Gabrielaitytė 4 b 4 klasė 72,63% - III
11. Dominykas Pušinaitis 4 b 4 klasė 64,72% -
12. Domas Biliutavičius 4 b 4 klasė 60,79% -
Matematikos konkurso rezultatai
# Mokinys Klasė Lygis
Rezultatas
Geriau už1
Laipsnis
Mokytojas
1. Akvilė Laukaitytė 4 b 4 klasė 100% 100% I
2. Augustė Endriukaitytė 4 b 4 klasė 91,62% 74% I
3. Matas Laukaitis 4 b 4 klasė 91,05% 72% I
4. Armandas Paškauskas 4 b 4 klasė 86,53% 56% II
5. Deividas Stanaitis 4 b 4 klasė 86,17% 55% II
6. Gabrielius Sasnauskas 4 b 4 klasė 86% 54% II
7. Guoda Žukaitytė 4 b 4 klasė 85,41% 52% II
8. Emilis Jurkšaitis 4 b 4 klasė 84,38% - II
9. Dominykas Pušinaitis 4 b 4 klasė 82,28% - II
10. Ignas Poška 4 b 4 klasė 74,1% - III
11. Goda Gabrielaitytė 4 b 4 klasė 67,39% -
Pasaulio pažinimo konkurso rezultatai

 

# Mokinys Klasė Lygis
Rezultatas
Geriau už1
Laipsnis
Mokytojas
1. Gabrielius Sasnauskas 4 b 4 klasė 90,08% 69% I
2. Akvilė Laukaitytė 4 b 4 klasė 88,67% 64% II
3. Ignas Poška 4 b 4 klasė 85,92% 52% II
4. Armandas Paškauskas 4 b 4 klasė 82,82% - II
5. Matas Laukaitis 4 b 4 klasė 82,48% - II
6. Emilis Jurkšaitis 4 b 4 klasė 81,92% - II
7. Augustė Endriukaitytė 4 b 4 klasė 76,32% - III
8. Deividas Stanaitis 4 b 4 klasė 76,02% - III
9. Dominykas Pušinaitis 4 b 4 klasė 73,1% - III
10. Goda Gabrielaitytė 4 b 4 klasė 71,32% -

Edukacija "Tradicinių lietuvių liaudies instrumentų garsai ir paslaptys"

Linksmai ir nuotaikingai praktinėje muzikavimo edukacijoje mokiniams buvo pristatomi lietuvių liaudies instrumentai (autentiški, ožragiai, dambreliai, lumzdeliai, sekminių rageliai, kanklės, molinukai, kelminis būgnas, tošiniai ragai, koncertina), su kuriais vaikai čia pat buvo mokomi pagroti. Mokiniams  parodytos organinės medžiagos, iš kurių gaminami instrumentai. Besimokydami muzikuoti, ketvirtokai sužinojo įvairiausias muzikos instrumentų gamybos, saugojimo, sakralumo paslaptis, muzikavimo džiaugsmus ir vargus. Visus instrumentus mokiniai čiupinėjo, uostė, išbandė, muzikavo, nusifotografo muzikanto amplua. Daugiau nuotraukų rasite čia...

Autoportretas iš keturkampių

Tęsiame projekto „Kas yra skaičius 4?“ veiklas.  Vienas iš projekto uždavinių - sieti skaičių 4 su matematika ir geometrinėmis formomis.

 

Ketvirtokai kūrė savo autoportretus tik iš keturkampių. Ar pavyks mus atpažinti?:-)

Daugiau nuotraukų...

Draugiškos kvadrato varžybos

Vaikai, gyvenkime draugiškai

Kovo mėnuo ne tik pirmasis pavasario mėnuo, bet ir mėnuo BE PATYČIŲ. Pradinių klasių mokiniai taip pat įsitraukė į šią sąmoningumo didinimo programą.

Ketvirtokai dalyvavo  akcijoje ,,Išmatuokime džiaugsmą ir liūdesį metrais gimnazijoje“, kurios metu piešė nuotaikų veidukus, kaip dažniausiai jaučiasi būdami gimnazijoje. Vėliau su visais pradinių klasių mokiniais dalyvavo “džiaugsmo ir liūdesio matavimuose”. Džiaugsmo buvo 20,5 m, o liūdesio 2 m. 

2bg klasės mokiniai pradinukus pakvietė į Linksmųjų žaidimų pertraukas. Pertraukų metu šoko ir žaidė linksmus žaidimus.

Klasės valandėlėje svečiavosi 3 abg klasių mokinės. Su ketvirtokais jos kalbėjosi, kaip atpažinti patyčias,kaip atskirti jas nuo skundimo, kaip elgtis, į ką kreiptis,  jei patiri patyčias. Mokiniai aktyviai dalyvavo pokalbyje, išsakė savo nuomonę. Nupiešė savo ranką, ant kiekvieno rankos piršto užrašė, į ką galėtų kreiptis, jei patirtų patyčias.

 

Veiklos bus tęsiamos. Laukia draugiškos kvadrato varžybos, filmo „Gerumo stebuklas“ peržiūra.

Pavasaris Lietuvoje

Džiaugiamės sulaukę pavasario. Klasę pasipuošėme savo kurtais paveikslais „Pavasaris Lietuvoje“.

Džiaugiamės, kad tiek daug ketvirtokų dalyvavo tarptautiniame matematikos konkurse "Kengūra". Dėkojame konkurso dalyviams Augustei,Dominykui,Armandui,Matui, Guodai, Gabrieliui,  Emiliui. 

Kovo 11-oji

Kūrybinis rytmetys "Šventinis pasveikinimas tėveliams",

skirta Kovo 11-ajai, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai.

 

Ketvirtokų sveikinimai ir šypsenos tėveliams!

Toliau tęsiame veiklas respublikiniame eTwinning projekte

„Kas yra skaičius 4?“  4 b klasės mokiniai internete ieškojo vietovardžių, susijusių su skaičiumi 4. Rado net 6:-) Tiesa,  vienas vietovardis labiau siejasi su skaičiumi 40, bet juk šaknis ta pati...

      Kadangi nežinojome tikros šių vietovardžių  atsiradimo kilmės, patys kūrėme padavimus, kaip atsirado Keturvalakiai, Keturkaimis, Keturakiai, Keturnaujiena ir Keturnaujienė bei Keturiasdešimt Totorių  kaimas. 

Savo klasėje surengėme kūrinių parodą.

Štai keletas kūrinių...      

 

SU VASARIO 16-ĄJA!

 

GĖLĖS LIETUVAI!

Nuoširdžiai dėkoju visiems už sveikinimus ir linkėjimus! Didžiulis glėbys linkėjimų tikrai maloni staigmena! J

Projektas "Įvairiapusiškas mokinių sveikatos stiprinimas"

Ketvirtokai dalyvavo sveikatinimo programoje moksleiviams "Sveikos akys". Lektorius Stanislovas Kisielius. Jis yra vienas iš Aiškaus Matymo mokyklos įkūrėjų.

 

     Praktinių mokymų metu mokiniai susipažino su akies sandara, su atsipalaidavimo metodikų regėjimo gerinimu. Kartu su lektoriumi Sauliumi atliko akių raumenų atpalaidavimo pratimus bei mokėsi pratimų, kurie stiprina regėjimą.

Šakių rajono 3-4 klasių mokinių protų mūšis "Šimtmečio Lietuva"

Lapkričio 23 dieną Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijoje vyko Šakių rajono 3-4 klasių mokinių protų mūšis „Šimtmečio Lietuva“. Protų mūšyje dalyvavo 2 Lukšių Vinco Grybo gimnazijos komandos „Smalsučiai“  ir „Žiniukai“. Protų mūšis „Šimtmečio Lietuva“ skirtas paminėti Lietuvos šimtmečiui. Jo metu buvo užduodami klausimai, susiję su pastarojo šimtmečio Lietuvos įvykiais kultūros, sporto, istorijos, visuomeninėje srityse bei iškiliausiomis šimtmečio asmenybėmis. Visos komandos buvo apdovanotos padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis. Daugiau nuotraukų...

Akcija Lietuvos šimtmečiui - "Lietuvos ateitis"

Kvietimas

GERBIAMI TĖVELIAI,
 
2018 m. gruodžio 4 dieną, 16 valandą į gimnaziją atvyksta šeimos santykių lektorius, vedinis psichologas, dirbęs Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro karjeros konsultantu, trijų vaikų tėtis Vaidas Arvasevičius. Lektorius ves mokymus „Koks yra suaugusiojo vaidmuo paauglio gyvenime?“ Po mokymų  vyks  4 b klasės mokinių tėvų susirinkimas „Atsakomybės ir savarankiškumo ugdymas jaunesniame mokykliniame amžiuje“.

Labai lauksime Jūsų atvykstant.

Pamoka  Šakių visuomenės sveikatos biure

Projekto „Atviros mokyklos dešimtadienis“ veiklos tęsiasi. Lapkričio 21 dieną ketvirtokai lankėsi Šakių visuomenės sveikatos biure. Čia visuomenės sveikatos specialistės Indrė Bielmont ir Donata Užupytė pravedė pasaulio pažinimo pamoką „Kaip veikia žmogaus kūnas?

Mokiniai sužinojo, kokie raumenys sudaro žmogaus kūną, kaip jie dirba. Patys atliko Flamingo (pusiausvyros)  testą, lankstumo testą, dinamometru pasimatavo rankų jėgą, atliko liemens jėgos testą.

Itin didelio mokinių susidomėjimo sulaukė praktinis mokymas, kaip teikti pirmąją pagalbą sąmonę praradusiam žmogui. Gaivinant žmogų, svarbiausia yra krūtinės paspaudimai, galintys padėti išsaugoti gyvybę, kol atvyks greitoji medicinos pagalba. Mokiniai turėjo galimybę pamėginti  patys daryti dirbtinį kvėpavimą, t.y. atlikti krūtinės paspaudimus ir oro įpūtimus „gaivinant“ manekeną.

Ketvirtokai sužinojo, kaip teikti pirmąją pagalbą užspringusiam žmogui. Tai geriau suprasti ir teisingai atlikti pirmosios pagalbos veiksmus padėjo springimo liemenė. Teisingai atlikus pagalbos veiksmus užspringusiajam – iš liemenės iššoka svetimkūnis. Buvo smagu, kai naudojantis pagalbinėmis priemonėmis pavyko suteikti pirmąją pagalbą.

 

Daugiau nuotraukų...

Etwinning projektas "I am proud of my city"

Ketvirtokai dalyvauja tarptautiniame eTwinning projekte „I am proud of my city“ Projekte dalyvauja 7 skirtingų Europos šalių mokyklos. Iš viso 14 dalyvių. Tarp jų ir lukšiečiai. Projekte kiekvienas partneris pristatys savo miesto istoriją ir grožį su mokiniais vykdydami įvairias veiklas.

 

Mokiniai neseniai grupėse kūrė reklaminius lankstinukus „Kviečiame aplankyti Lukšius“ (Welcome to Lukšiai),  kuriuose pristatė gražiausias ir įdomiausias lankytinas Lukšių vietas.

Projekto „Atviros mokyklos dešimtadienis“ veiklos tęsiasi. Lapkričio 19 dieną pasaulio pažinimo pamokoje  "Kodėl valgome? Sveika mityba" dalyvavo visuomenės sveikatos specialistė Vida Martišienė. Ji mokiniams papasakojo, kaip reikia taisyklingai ir sveikai maitintis, kad organizmas būtų aprūpintas vitaminais ir mineralais.  Taip pat kartu su mokiniais aptarė sveiko maisto piramidę, kokių maisto produktų reikėtų vengti, o kas augančiam organizmui yra būtina. Daugiau foto rasite čia...

 

Talka

Penktadienį ketvirtokai draugiškai ir smagiai padirbėjo gražindami gimnazijos aplinką.  Visi grėbė ir nešė lapus.

Astronomijos išvyka "Supernova"

Projektas „Atviros mokyklos dešimtadienis“. Pasaulio pažinimo edukacinė pamoka – astronomijos išvyka „Supernova“ Kėdainių rajono Josvainių seniūnijos Gailiakaimio kaime.

Ūkanotą lapkričio 15 dienos rytą ketvirtokai iškeliavo į Kėdainių rajoną. Gailiakaimyje esančioje Garsios Tylos sodyboje susipažino su teleskopais, jų įvairove ir galimybėmis. Deja, Saulės stebėti nepavyko, nes ūkanos taip ir neišsisklaidė... Tačiau pavyko stebėti kitus objektus, patiems sufokusuoti objektą teleskope.

Ketvirtokai susipažino, kaip veikia Saulės laikrodis. Jie bandė įsivaizduoti atstumą nuo Žemės iki Saulės, turėdami rankose mažą rutuliuką –Žemės modelį ir tam tikru atstumu stovėdami nuo Saulės laikrodžio Saulės.

Vėliau edukacinis užsiėmimas persikėlė iš lauko į sodybos vidų. Čia mokiniai susipažino su dangaus kūnais ir šiuolaikinėmis dangaus stebėjimo priemonėmis planetariumo programomis bei teleskopais. Naudojant modelius buvo aptartos Mėnulio fazės. Kaip visa tai vyksta?

Labiausiai ketvirtokus nustebino ir sužavėjo parodyti planetų dydžių skirtumai ir atstumai tarp jų. Keista buvo klausytis planetų skleidžiamų garsų. Mokinius nustebino ir su kosminių kūnų įvairovė: galaktikos, ūkai, padrikieji ir kamuoliniai žvaigždžių spiečiai, dvinarės žvaigždės ir juodosios skylės...

Vėliau dangaus kūnus stebėjo 3D formatu. Edukacijos pabaigoje kiekvienas ketvirtokas gavo diplomą.

Po edukacijos ketvirtokai vaikščiojo po Kėdainių senamiestį, suskaičiavo, kad Kėdainiams jau 646 metai, aplankė paminklą Radviloms “Skrynia”.

Daugiau foto ...

Kvadrato  varžybos

Šakių rajono pradinių klasių mokinių kvadrato varžybose Lukšių Vinco Grybo gimnazijos komanda laimėjo II vietą! Sveikiname laimėtojus ir jų trenerį Vitą Petkūną. Sveikiname 4 b klasės mokinius Gabrielių, Deividą, Akvilę ir Godą- kvadrato komandos narius!

Planetų šokis

Spalio mėnesį ketvirtokai susipažino su Saulės sistemos planetomis, jų dydžiu ir judėjimu. Dailės ir technologijų pamokų metu gamino planetų modelius. Daaaaug kantrybės prireikė! Darbas užtruko net 8 pamokas.  Ketvirtokai kūrė erdvinę kompoziciją iš folija dekoruotų skirtingo dydžio ir faktūros rutulių. Dirbo po vieną ir poromis, o kartais ir po keletą grupėje, kol pagamino visų Saulės sistemos planetų modelius ir pačią Saulę.  Žemės, Saturno ir Urano pagamino net po 2 modelius. Pagaliau džiaugiamės puikiu rezultatu. 

Gamta ir skaičius 4 mūsų nuotraukose.

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos 4 klasės mokiniai tęsia savo veiklą eTwinning projekte "Kas yra skaičius 4?" Mokiniai gamtoje ir aplinkoje ieškojo sąsajų su skaičiumi 4 ir savo pastebėjimus fiksavo nuotraukose. Ačiū fotografams Deividui, Godai, Guodai, Dominykui, Akvilei, Augustei, Armandui, Hariui ir Matui. Ką jiems pasisekė pastebėti, pamatyti ir užfiksuoti pamatyti filmuke.

Mes - gimnazijos planšetinių kompiuterių kabinete

   Elektroninė mokymosi aplinka EMA leidžia skirti daug dėmesio individualizuotam mokymui, skirti mokiniams diferencijuotas užduotis. Ketvirtokai gimnazijos planšetinių kompiuterių kabinete išbandė EMA užduotis. Kai kas išbandė tik lietuvių kalbos užduotis, o kai kas spėjo atlikti ir pasaulio pažinimo ar matematikos bandomąsias užduotis.Mokiniai pakartojo ir įtvirtino žinias, tobulino darbo su planšetiniais kompiuteriais įgūdžius.

 

   Mokymasis tikrai gali būti patrauklus ir įtraukiantis bei patenkinantis visų ugdymo proceso dalyvių norus. EMA naudinga ugdant aukštesniuosius mąstymo gebėjimus.

     Atlikdami užduotis vaikai mokysis analizuoti, vertinti, susieti, darys išvadas ir formuluos rekomendacijas. Daugiau foto rasite čia...

Ruduo ketvirtokų klasėje

Ruduo atkeliavo ir į ketvirtokų klasę. Grupėmis kūrė rudeniškus klevus. Džiaugiamės darbo rezultatais. Daugiau...

"Kas yra skaičius 4?"

Ketvirtokai sėkmingai įsijungė į respublikinio eTwinning projekto „Kas yra skaičius 4?“ veiklas. Projekto tikslas: analizuojant mus supančią aplinką surasti objektus, kurie siejasi su skaičiumi 4.

 

Pirmiausiai mokiniai susipažino su būsimomis projekto veiklomis. Tuomet piešė piešinius tema „Kas visada yra 4?“ Labai skirtingi ir įdomūs ketvirtokų darbai: tai ir 4 automobilių ratai, ir keturkojai gyvūnai, ir 4 vėjinio malūno sparnai, ir 4 pasaulio šalys, ir 4 paros dalys, 4 namų sienos ir kampai, 4 metų laikai ir net visada 4 muškietininkai... 
Projekte dar laukia daug darbų ir veiklų:ieškoti skaičiaus 4 apraiškų gamtoje ir fotografuoti,naudojant įvairias technikas piešti, gaminti buities objektus susijusius su skaičiumi 4, naudojantis IT, surinkti informaciją apie Lietuvos vietovardžius siejamus su skaičiumi 4, įvairiomis technikomis kurti gyvūnus, paukščius ir kt. iš geometrinių figūrų, turinčių 4 kampus.

Mažoji olimpiada

Rugsėjo 21 d. gimnazijoje vyko Judumo savaitės renginys – priešmokyklinės ir pradinių klasių mokinių „Mažoji olimpiada“ gimnazijos stadione. Mokiniai varžėsi estafetėse, išbandė jėgas virvės traukimo varžybose. Svarbiausia – visi dalyvavo ir visi judėjo! Daugiau nuotaikingo renginio akimirkų...

Su savo duona visur rasi suolą

Rugsėjo 20 d. ketvirtokai dalyvavo Zanavykų muziejaus parodomojoje edukacinėje programoje su senaisiais padargais „Su savo duona visur rasi suolą“. Mokiniai stebėjo grūdų kūlimą spragilais ir grūdų niekojimą geldoje. Matė ir patys išbandė, kaip grūdai arpuojami arpu,  malami rankinėmis girnomis. Patiko rėčiu sijoti miltus, piestoje grūsti grucę. Visus darbus vainikavo duonos kepimas lauže. Ketvirtokai skanavo įvairių kepėjų keptos ruginės duonos, vaišinosi „Kuchmistrų“ virėjų išvirta duoniene. Daugiau renginio akimirkų ...

 

2018 – 2019 mokslo metais

neformalaus ugdymo būreliai

kviečia mokinius lavinti savo gebėjimus

ir prasmingai  leisti  laisvalaikį

 

 

 

Eil. Nr.

Būrelis

Klasės

Vadovas

1.

Kvadratas

1 - 4

Vitas Petkūnas

2.

Stiprūs, drąsūs, vikrūs

2 - 6

Vitas Petkūnas

3.

Džiudžitsai

1 – 4g

Vytautas Smirnovas

4.

„Dainuoja Rasos lašeliai“

Priešm. klasė,

1 - 4

Rasa Kurienė

5.

Gitaristai

2 – 2g

Inesa Bagdanavičienė

6.

JMB būrelis „Ąžuoliukas

3 - 4

Birutė Miščikienė

7.

Skautai

3– 8

Jolita Zokienė

 

 

 

                 

Pamokų tvarkaraštis

TVARKARAŠTĮ RASITE ČIA

Mokslo ir žinių diena

Šventėje "Atėjova ir apsikabykiva". Mes jau ketvirtokai!

Visi apdovanoti programos „Įveikiame kartu“ diplomais.

Sveiki, ketvirtokai!

MOKSLO IR ŽINIŲ DIENOS ŠVENTĖ

LUKŠIŲ  VINCO  GRYBO GIMNAZIJA

KVIEČIA

Į MOKSLO IR ŽINIŲ  DIENOS  ŠVENTĘ, KURI VYKS  RUGSĖJO  3 –ĄJĄ DIENĄ

 

10.00 val . Šv. Mišios Lukšių Šv. Juozapo bažnyčioje.

11.00 val. Mokslo metų pradžios šventė „Atėjova ir apsikabykiva“ gimnazijos stadione.

12 .00 val.  Pirmoji pamoka gimnazijos klasėse.

 

                                                 Maloniai laukiame.