Visiems linkiu šiltos, jaukios, linksmos, saugios, džiaugsmingos, pilnos puikių įspūdžių, o svarbiausia - sveikos vasaros! Sportuokit, sveikai maitinkitės, nepamirškit draugauti su knyga! Lauksiu sugrįžtant!

Projektas "Gamta-tai menas

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos 1 klasės mokinių dailės projektas "Gamta - tai menas". Daugiau nuotraukų rasite paspaudę čia. 

Pasaulio pažinimo testas kovas

Spauskite nuorodą ir atlikite testą.

https://forms.gle/gt6ueu3HGNxEUGyS6

 

Ar galiu gydytis savo nuožiūra?

Pas pirmokus lankėsi visuomenės sveikatos specialistė Vida Martišienė. Ji mokiniams papasakojo, kaip dažnai ir kaip taisyklingai plauti rankas, norint apsisaugoti nuo ligų. Su vaikais aptarė, kad kosint ar čiaudint reikia užsidengti burną nosinaite arba sulenkta alkūne.

 

V. Martišienė pamokė pirmokus, kaip prižiūrėti dantis, kaip taisyklingai juos valyti, kada valyti ir kiek laiko valymas turi užtrukti. Pirmokai aktyviai dalyvavo pokalbyje, kurie maisto produktai padeda stiprinti dantis, o kurie jiems kenkia. Kiekvienas mokinys turėjo galimybę pats pamėginti taisyklingai išvalyti dideliu šepetuku dantukų modelį. Daugiau nuotraukų rasite paspaudę nuorodą... 

Pirmokai skaito knygas

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos pirmokai yra aktyvūs bibliotekos lankytojai. Išmokę skaityti, nuolat lanko biblioteką, skaito knygeles, moka išvardinti veikėjus, trumpai papasakoti ir pristatyti klasės draugams, apie ką skaitė. Perskaitytų knygelių aptarimas vyksta kartą per mėnesį.  Daugiausiai per mėnesį pavyko perskaityti 13 knygelių, keli pirmokai perskaitė po 8 knygeles, kiti po 7 ar 6. Kai kurie perskaitė po 1 knygelę, Bet juk ne kiekis svarbu, tiesa? Svarbiausia  - džiaugiamės atradę skaitymo džiaugsmą.

Edukaciniai konkursai "Olympis"

Edukaciniuose konkursuose „Olympis 2020 - Pavasario sesija“ kviečiami dalyvauti visi pirmokai, kurie nori patikrinti savo žinias, atlikdami įvairias įdomias užduotis!

 

Konkursų „Olympis“ pagrindinis tikslas - sudominti mokinius mokomuoju dalyku ir skatinti mokinių mokymosi motyvaciją. Tai nėra olimpiada, konkursuose yra įvairaus sudėtingumo užduočių, todėl juose gali dalyvauti visi mokiniai.

Dalyvavimo mokestis, kai mokinį užregistruoja mokytojas:

·         viename konkurse - 3 €. 

·         2-4 konkursuose - 4 €.

 

Siekdami skatinti mokinių domėjimąsi informacinėmis technologijomis, konkurso organizatoriai  dovanoja nemokamą dalyvavimą informacinių technologijų konkurse! 

Edukacija "Užgavėnių šėlsmas"

Vasario 13 dieną pirmokai dalyvavo Zanavykų muziejaus edukaciniame užsiėmime „Užgavėnių šėlsmas“. Susipažino su Užgavėnių tradicijomis, pasigamino po baisią kaukę. Daugiau nuotraukų rasite čia...

Pirmokų Laisvės paukščiai

Laukiame artėjančios Vasario 16-osios.

Į mūsų klasę atskrido Laisvės paukščiai.

Su gimtadieniu, Lietuva!

Sausainių kepimo edukacija

Sausio mėnesį pirmokai užbaigė smagiai pasisvečiavę pas Aušrinės tėvelius. Aušrinės tėvelis parodė, kaip veikia 3D spausdintuvas, pamokė ant medžio išdeginti savo vardą.

Visi dalyvavo Aušrinės mamytės sausainių, vaflių kepimo edukacijoje, gamino nekeptus vaisinius skanėstus. Pirmokams patiko patiems tešlą kočioti, gaminti įvairių formų sausainius, kepti vaflius. Smagu buvo ir savo vardo raidės lietinį blyną išsikepti. Mokiniai sužinojo, kaip kepamas šakotis.

Kol sausainiai kepė, vaikai dekoravo akmenukus, žaidė smagius žaidimus, išbandė kompiuterinę animaciją. Įvairių veiklų tikrai nepritrūko! O po tiek veiklų smagu pasidžiaugti savo darbo rezultatais: ragauti pačių gamintų sausainių, vaflių.

 

Svečiuose laikas prabėgo greitai. Dar kartą ačiū Aušrinės tėveliams Valensui ir Renatai. Daugiau nuotraukų...

Spektaklis

Susitikimas su Kalėdų seneliu

Laukiame Kalėdų

Angelai pakylėja širdis. Kruopščiai ir kantriai pirmokai dirbo, kad angelai papuoštų klasę. Ramaus šv. Kalėdų laukimo... 

Mikutis gamtininkas

Už aktyvų dalyvavimą respublikinėje kūrybinių darbų parodoje „Mikutis gamtininkas“, skirtoje J. Tumo –Vaižganto 150 –osioms metinėms paminėti, Marijampolės Mokolų progimnazija apdovanojo  padėkos raštais Beną, Jokūbą, Rėjų, Kamilę, Aušrinę, Austėją ir Augustę L.

Netradicinė pamoka „Pažintis su gamtos mokslais“.

Tęsiamos veiklos, skirtos gimnazijos jubiliejui. Pirmokai dalyvavo netradicinėje pamokoje „Pažintis su gamtos mokslais“. Pamoką chemijos kabinete vedė buvusi mokinė, Augustės mama, chemijos mokytoja Virginija Laugalienė. Vaikai sužinojo, kas yra fizika, biologija, chemija. Per mikroskopą tyrinėjo musės burną, apžiūrėjo žmogaus griaučius. Mokytoja Virginija parodė keletą chemijos eksperimentų, kai skysčiai keitė spalvą. Labiausiai visus sužavėjo „dantų pastos drambliui“ gaminimas, „stebuklas“, kai pajudinus kolbą, skaidrus skystis virsta mėlynu. O kur dar galimybė eksperimentus atlikti patiems! Pažiūrėkite patys, kaip spindėjo vaikų akys nuo smalsumo ir susižavėjimo...

 

AČIŪ UŽ ĮDOMIĄ PAMOKĄ!

Kiškiai

Talka

Spalio 24 dieną visa gimnazijos bendruomenė tvarkė gimnazijos aplinką. Kuo galėjo, prisidėjo ir pirmokai. Jie rinko šiukšles.

Tebūnie Lukšiuose šviesiau

Šis rytas gimnazijoje šviesus ir linksmas – mokinius prieš pamokas sutiko šviečiantys moliūgai. Tai pradinių klasių mokytojų, mokinių ir jų tėvelių iniciatyva „Tebūnie Lukšiuose šviesiau“, skirta mokyklos jubiliejui. Dėkojame tėveliams, kurie padėjo pirmokams skaptuoti moliūgus. Daugiau foto...

 

Svečiuose - rašytoja Neringa Tik

Pirmokai dalyvavo edukacinėje pasakų pamokoje su rašytoja Neringa Tik. Tai edukacinė programa, kurios metu mokiniai ne tik klausėsi pasakų, bet ir patys jas kūrė kartu su rašytoja. Kiekvienas vaikas tapo pasakos herojumi! Edukacinės programos metu rašytoja pristatė savo knygeles, parodė dailininko pieštus originalius piešinius, papasakojo apie knygos kelią ir parodė, kad kurti pasakas yra nepaprastai smagu!
       Neringos Tik pasakos nuveda į stebuklingą mišką, kuriame auga gardaus šokolado medžiai, takeliai grįsti vafliais, žydi margaspalvių sausainių gėlės, o danguje šokinėja cukrinės vatos debesys. Jos pasakose laksto mėlyni kiškiai, skraido baltos varnos, margintos raudonais taškučiais, šmirinėja žalios lapės, o rožė iš savo skrybėlės ištraukia ne tik zuikį, bet ir šimto metrų ilgio smauglį, kalbantį kamuolį ar gėlėtą begemotą!

 

Pasakų pamokoje pirmokai ne tik sužinojo, kaip gimsta pasakos, bet ir patyrė daug džiugių emocijų!  Daugiau nuotraukų rasite paspaudę čia...

"Mikutis gamtininkas"

Marijampolės sav. Mokolų progimnazija ir Marijampolės P. Kriaučiūno viešosios bibliotekos Draugystės filialas organizuoja respublikinę priešmokyklinio ugdymo ir pradinių klasių mokinių kūrybinių darbų parodą ,,Mikutis gamtininkas". Paroda skirta Juozo Tumo-Vaižganto 150-osioms metinėms paminėti. Šioje parodoje dalyvauja ir mūsų gimnazijos pirmokai. Mokytoja  perskaitė keletą pasakojimų iš Juozo Tumo-Vaižganto knygos ,,Mikutis gamtininkas", o mokiniai piešė pasirinktam kūriniui iliustraciją. Štai čia į parodą iškeliavę mūsų kūrybiniai darbai. 

Pėsčiųjų žygis

Žygis įvyko!
Šis žygis – pirmas renginys, skirtas 180-ajam mūsų mokyklos jubiliejui. Tai bendruomenės vienybės, pagarbos savo mokyklos istorijai įprasminimas. Šiandieną pradinukai taip pat neatsiliko! Prisiminę A.Tatarės gerus darbus, mokyklos istoriją, iškeliavo į žygį, kurio metu suprato, kiek reikėjo kelio įveikti kiekvieną dieną jų seneliams, kad galėtų mokytis. O pirmyn ir atgal tai net 10000 žingsnių! ,,Kuosynės" sodyboje jų laukė pramogos: mokinukai žaidė, skanavo Jolantos Muraškienės-Remezės išvirtą sriubą.  Daugiau žygio nuotraukų rasite čia

Saugiai į mokyklą, saugiai į namus

Rugsėjo 24 dieną pirmokų klasėje lankėsi Šakių r. Policijos komisariato vyresnioji tyrėja, bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė. Ji priminė saugaus elgesio gatvėje ir kelyje taisykles. Mokiniai pakartojo, kaip saugiai eiti per perėją, ką reiškia šviesoforo spalvos, kuria kelio puse eiti užmiesčio keliu ir kitas svarbias saugaus elgesio taisykles. Pirmokai sužinojo, kam reikalingi atšvaitai, kaip tinkamai juos užsidėti. Pareigūnė priminė ir saugaus keliavimo autobusais bei automobiliais taisykles, vaikai sužinojo, nuo kelerių metų galima važinėtis dviračiais. Pamokėlės gale visi pirmokai buvo apdovanoti atšvaitais. Policininkė A. Mockevičiūtė patarė atšvaitus prisisegti prie dešinės striukės kišenės. Daugiau nuotraukų...

Pasirinkime būrelius

Eil.

Nr.

Būrelis

Klasės

Diena

Valanda

Vadovas

1.

„Dainuoja Rasos lašeliai“

priešm. grupė 

1 – 4

Pirmadienis 12.55-13.40

Antradienis  12.55-13.40

Rasa Kurienė

2.

Tautinių šokių būrelis

1 – 4

Trečiadienis 12.55-13.40

Violeta Mikelaitytė

3.

Kvadratas

1 – 4

Trečiadienis 13.50-14.35

Vitas Petkūnas

4.

Gatvės šokiai

1 – 8

Pradinės klasės

Antradienis-ketvirtadienis 18.00-19.00 val. 

Indrė  Janušauskaitė

 

 

Pirmokėlių obuoliukai

Dėmesio!!!

Skyrelyje “Mokinukai” – Informacija yra

PAMOKŲ TVARKARAŠTIS

Mokslo ir žinių diena

Rugsėjo 2-ąją į 1 klasę susirinko 21 smalsus, linksmas,  nenuorama mokinukas. Jie rimtai nusiteikę keliauti į Mokslo ir žinių šalį, kur juos lydės spalvingas "Vaivorykštės" vadovėlis. Pirmokai kartus žais, dirbs,  skaitys, rašys, skaičiuos, dainuos, šoks, sportuos... Draugaus... Daugiau nuotraukų...

Daugiau klasės nuotraukų rasite čia:

KVIETIMAS

Maloniai kviečiame visus rugsėjo 1-ąją 12 val. dalyvauti Šv. Mišiose už gimnazijos bendruomenę, kurios bus aukojamos Lukšių Šv. Juozapo bažnyčioje.

MOKSLO IR ŽINIŲ DIENOS ŠVENTĖ VYKS RUGSĖJO 2-ĄJĄ DIENĄ.
9.00 val.Mokslo metų pradžios šventė „VALSTYBĖ ESU AŠ”, kuri vyks gimnazijos aikštelėje.
10.00 val.Pirmoji pamoka gimnazijos klasėse.

Pirmoko kraitelis

Kad vaikas mokykloje jaustųsi saugiai, patogiai ir pasitikėtų savimi, jam reikalinga...

Pirmoko kraitelis.pdf
Adobe Acrobat Document 225.0 KB

Užrašai ant sąsiuvinių

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos

1 klasės mokinio(-ės)

Vardenio Pavardenio

lietuvių kalbos darbai

 

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos

1 klasės mokinio(-ės)

Vardenio Pavardenio 

matematikos darbai

 

SVARBU:

 

Visi žodžiai turi tilpti į nurodytą eilutę. Jei netelpa – reikia mažinti raides arba priklijuoti lapelį iš viena linija sąsiuvinio ir užrašyti ant jo.