Pasitinkant vasaros atostogas

Antrokai mokslo metus užbaigė apsilankymu Varlių namelyje. Varlių muziejuje jau daugiau kaip 5300 eksponatų. Šio namelio šeimininkė Reda Pečiulienė – Šilingė įdomiai papasakojo apie sukauptą varlių kolekciją. Vėliau antrokai dalyvavo viktorinoje apie muziejų, jo eksponatus. Teisingai atsakiusieji į klausimus buvo apdovanoti prizais – varlytėmis. Prie namelio žaidė judriuosius žaidimus. Antrokai linksmai pasitiko vasaros atostogas!

 

 

Mama – Tu kelrodė žvaigždė,
Kuri teisingus mums kelius parodo,
Tu – mūsų meilė, sąžinė, garbė -
Tu – obelis pavasarinio sodo…

 

Nuoširdžiausi sveikinimai gražiausios pavasario šventės – Motinos dienos proga!

11 žodžių Lietuvai

Antrokai visus sveikina su Kovo 11-ąja. Ta proga jie rašė, kas jiems yra Lietuva.

Pasaulio pažinimo pamoka                                „Europa. Artimiausi Lietuvos kaimynai“.

Pasaulio pažinimo pamoka antrokams buvo neįprasta. Dalį pamokos jiems vedė pedagogo asistento praktiką Lukšių Vinco Grybo gimnazijos 2 klasėje atliekanti studentė Gustė. Gustė metus savanoriavo Slovėnijoje. Ji įdomiai pristatė šalį. Vaikai bandė įsivaizduoti atstumą iki Slovėnijos, aptarė Slovėnijos kaimynines šalis, sužinojo apie panašias Lietuvos ir Slovėnijos tradicijas, mokėsi pasisveikinti, prisistatyti slovėniškai. 

Žengiu už Lietuvos laisvę

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos neformalaus ugdymo mokytojai pakvietė visą gimnazijos bendruomenę dalyvauti projekte „Žengiu už Lietuvos laisvę“, kuris bus skirtas Vasario 16-ajai. Projekto tikslas - skatinti bendrystę, sveikatingumą, parodyti pagarbą ir meilę savo Tėvynei. Į projektą įsitraukė ir antrokai kartu su savo tėveliais. Puiku, kad sveikatingumo žygyje dalyvavo visi visi antrokai. Kadangi antrokai dar nesinaudoja „Facebook“, tai programėlė užfiksuotus žygio žingsnius siuntė mokytojai. Jokūbas nužingsniavo net 17808 žingsnius ir įveikė 12,47 km atstumą. Rapolas nuėjo 13325 žingsnius (9,06 km), Austėja 11824 žingsnius (9,49 km), Augustė B. 10630 žingsnių. Ne ką mažiau ir kiti antrokai nužingsniavo. O visi drauge nužingsniavo net 150041 žingsnį! Antrokų žygio akimirkas rasite čia.  

Atvirukas Lietuvai

Antrokai sveikina Lietuvą su artėjančia Nepriklausomybės diena Vasario 16-ąja ir siunčia pačius nuoširdžiausius ir šilčiausius linkėjimus! Šventės proga Lietuvai dovanoja gražiausius rankų darbo atvirukus.

Atvirukų nuotraukas išsiuntėme Zanavykų muziejui, kur vyks virtuali paroda „Geltona, žalia, raudona“.

Visus atvirukus rasite čia...

Projektas "Spalvos sniege"

Pauliaus "Mergaitės portretas"
Pauliaus "Mergaitės portretas"

Žiemą galima rasti nuo kalniukų rogėmis, slidinėti, čiuožti pačiūžomis, lipdyti sniego senį, tačiau antrokai užsiėmė visai kita veikla - piešimu ant sniego. Vaikų galvose nuolat knibžda įvairios mintys: kokios spalvos būna sniegas? Ar jis visada būna baltas? Kodėl jis šaltas ir tirpsta? O kaip jis atrodytų, jei nuspalvintume įvairiomis spalvomis? Į šiuos ir kitus klausimus atsako vaikai - stebėdami, tyrinėdami, veikdami.

 

Antrokai įgyvendino projektą  „Spalvos sniege“. Piešti ant popieriaus lapo moka visi, bet labai įdomūs patyrinėti, o kaip spalvos liesis sniege, smagu išbandyti ir kitokias priemones. Baltas ir purus sniego patalas virto margų gėlių pieva, automobiliais, laivais ir traktoriais ar įvairiausiais gyvūnais. Kiekvienam vaikui išlaisvinti savo kūrybingumą, fantaziją, svajones ir mintis. Mokiniams veikla buvo be galo įdomu, tad jie noriai į ją įsitraukė. O svarbiausia - veikla vyko lauke ir suteikė visiems daug malonumo! Visas projekto nuotraukas rasite čia.

Laukiame Kalėdų

Antrokai labai laukia Kalėdų ir siunčia linkėjimus visai gimnazijos bendruomenei: mokiniams, mokytojams ir tėveliams.

 

Tegul Jūsų namai būna sklidini šviesos, išminties, nuoširdumo, laimės ir pakantumo, o Jūsų širdys- meilės, džiaugsmo ir vilties!

Pėsčiųjų žygis

Gimnazijos bendruomenės pėsčiųjų žygis, skirtas 130-osioms skulptoriaus

Vinco Grybo

(1890 - 1941 m.) gimimo metinėms paminėti, įvyko rugsėjo 16 dieną.

Jame dalyvavo ir antrokai. Keliavome skulptoriaus gimtinės keliais į Pelenių kaimą – prisiminėme jo gyvenimo ir kūrybos kelią, aplankėme skulptoriaus tėvų kapus, sportavome, vaišinomės gimnazijos valgyklos virėjų paruoštu plovu.

Tai bendruomenės vienybės, pagarbos savo buvusiems mokiniams įprasminimas, taip pat puikus būdas pajudėti, sustiprinti sveikatą.

 

Antrokai buvo ištvermingi, aktyvūs ir linksmi žygio dalyviai. Nuėjo 12460 žingsnių! Daugiau nuotraukų rasite čia

"Olympis" edukacinio konkurso apdovanojimai

Praėjusiais mokslo metais net 15 mokinių dalyvavo edukaciniuose lietuvių kalbos, matematikos, pasaulio pažinimo, informacinių technologijų, o Vytenis net ir anglų kalbos konkursuose. Džiaugiamės pasiektais rezultatais. Net 3 mokiniai buvo apdovanoti medaliais, nemažas būrys mokinių gavo I, II ir III laipsnio diplomus, kiti gavo padėkos raštus. Visi mokiniai buvo apdovanoti „Olympis“ tušinukais ir pamokų tvarkaraščiais.

 

Sėkmės ir ne mažesnių pasiekimų ir 2 klasėje!

PAMOKŲ TVARKARAŠTĮ RASITE ČIA:

MALONIAI KVIEČIAME RUGSĖJO 1-ĄJĄ Į NAUJŲ MOKSLO METŲ SUTIKTUVES:

Rugpjūčio 30 d. 9.00 val. Šv. Mišios Lukšių Šv. Juozapo bažnyčioje;

Rugsėjo 1 d. 10.00 val. Mokslo metų pradžios šventė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos stadione;

11.00 val. Pirmoji pamoka gimnazijos klasėse.

Šventėje kviečiame dalyvauti tik gimnazijos mokytojus, mokinius bei pirmaklasių tėvelius.

Renginyje privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones ir išlaikyti ne mažesnį nei 1 metro atstumą.

 

 

Būsimo antroko kraitelė.pdf
Adobe Acrobat Document 300.2 KB

Užrašai ant sąsiuvinių

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos

2 klasės mokinio(-ės)

Vardenio Pavardenio

lietuvių kalbos darbai

 

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos

2 klasės mokinio(-ės)

Vardenio Pavardenio 

matematikos darbai

 

SVARBU:

 

Visi žodžiai turi tilpti į nurodytą eilutę. Jei netelpa – reikia mažinti raides arba priklijuoti lapelį iš viena linija sąsiuvinio ir užrašyti ant jo.