Ekskursija į Klaipėdą

3 klasės mokiniai mokslo metus užbaigė smagia ekskursija į Klaipėdą. Pirmiausia apsilankė Klaipėdos laikrodžių muziejuje,  kur sužinojo, koks buvo pirmasis laiko matavimo prietaisas, kaip vadinasi saulės laikrodžio rodyklė, pamatė vandens ir ugnies laikrodžius. Laikrodžių ekspozicija stebino savo eksponatų gausa ir įvairove.

Vėliau aplankė Lietuvos jūrų muziejų. Susipažino su Lietuvos laivybos istorijos ekspozicija. Muziejuje-akvariume labiausiai sužavėjo labai įspūdingas akrilo tunelis, leidžiantis pažinti jūros povandeninį pasaulį.

 

Abejingų nepaliko ir delfinų bei kaliforninių jūros liūtų pasirodymas pasirodymas delfinariume. Daugiau foto

"Čia aš gimiau, čia aš užaugau"

Lietuvos Respublikos Seimo narė Irena Haase,  artėjant Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai, bei 2022-uosius paskelbus Sūduvos metais,  organizavo piešinių konkursą „Čia aš gimiau, čia aš užaugau“. Konkursui buvo pateikta net 350 piešinių!  Konkurse dalyvavo ir trečiokai. Aušrinė Balsevičiūtė konkurse laimėjo II vietą. Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti seimo narės Padėkos raštais, o Aušrinė gavo dar ir prizą.

Apsilankymas parodoje ir keramikos edukacija

Trečiokai su mokytoja Rita Šutrike-Mataitiene lankėsi Zyplių dvare, kur aplankė tautinio kostiumo lėlių kūrėjos Dalios Arminienės lėlių parodą  “Lietuvybės simbolis – tautinis kostiumas”. Taip pat apžiūrėjo tapytojo Jono Daniliausko tapybos parodą “Spalvų muzika”.

 

Vėliau apsilankė Lukšių kultūros centro keramikos dirbtuvėse, kur keramikas Andrius Janulaitis supažindino su medžiagomis ir priemonėmis, kurios yra naudojamos lipdymo-dekoravimo procese. Netradicinėje erdvėje vykusi dailės ir technologijų pamoka mokiniams buvo itin įdomi. Naudodami molio virveles, jie nulipdė lėkštę arba dubenėlį. Apie keramiko amatą ir molio savybes jau žinojo iš pasaulio pažinimo pamokų, o keramiko dirbtuvėse turėjo galimybę žinias pritaikyti praktikoje.  Daugiau foto rasite čia. 

Vaikų knygos diena

Rytoj, balandžio 2-ąją minima danų pasakininko H.K. Anderseno gimimo diena. Ta proga Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos "Šaltinėlio" filiale surengta virtuali Lukšių Vinco Grybo gimnazijos 3 klasės mokinių kūrybinių darbų paroda "ATKELIAVĘ IŠ H. K. ANDERSENO PASAKŲ".

Kovo 31 dieną trečiokai dalyvavo nuotolinėje įdomiojoje pamokoje „Kaip elgiuosi? Ogi tvariai!“. Pamokoje sužinojo apie dirvožemio struktūrą, ką reiškia žiedinis ekologinis ūkis, kaip elgtis, kad mūsų aplinka būtų švaresnė, kaip mažinti vartojimą ir dar daug kitų įdomių dalykų bei atliko  skirtas užduotis.

Džiaugiamės, trečiokais, kurie dalyvavo tarptautiniame matematikos konkurse "Kengūra". Dėkojame konkurso dalyviams Aušrinei, Augustei, Austėjai ir Titui. 

Švęskime valstybingumą kartu

Sveikiname Jus su  gražia artėjančia švente – Lietuvos gimimo diena! 
Ir kviečiame švęsti valstybingumą kartu! Taip pat palaikome Ukrainą.   

 Mokinių kūrybiniai darbeliai, skirti Kovo 11-ajai  ir Ukrainai palaikyti. Šį kartą visi kartu atlikome kūrybinę animacijos užduotį, skirtą Kovo 11-osios šventei. Dirbtinio intelekto pagalba sukūrėme šokančias ir lakstančias Lietuvos animacijas.  Jas peržiūtėti galite čia: Mato, Rapolo, Augustės B., Augustės L. , Vytenio, Austėjos, Rėjaus, Jokūbo, Tonio, Agnės, Deimanto, Kamilės, Pauliaus.

Mano sąsiuvinio viršelis 1

Marijampolės „Žiburėlio“ mokykla daugiafunkcis centras organizavo virtualų Respublikinį konkursą–parodą „Mano sąsiuvinio viršelis“. Konkurse daug 192 respublikos pradinių klasių iš 60 Lietuvos mokyklų. Konkurse daug ir Lukšių Vinco Gimnazijos gimnazijos trečiai Austėja Pečiulytė ir Emilis Kemeža. Trečiokų tarpe Emilis Kemeža laimėjo I vietą. Konkurso laureatas Emilis apdovanotas diplomu, o Austėja už dalyvavimą konkurse gavo padėką. Padėkos raštu apdovanota ir mokinių konkursui ruošusi mokytoja Rita Šutrikė-Mataitienė. Daugiau nuotraukų rasite čia

Vasario 11 d. trečiokai dalyvavo didžiausioje bendradarbiavimo pamokoje, skirtoje Vasario 16-ajai – Lietuvos valstybės atkūrimo dienai. Pamokoje dalyvavo mokiniai iš daugiau negu 500 Lietuvos mokyklų. Mokiniai gavo ir namų užduotį: su Minecraft programėle sukurti Lietuvos simbolius.

Piešinių konkursas „Čia aš gimiau, čia aš užaugau"

Lietuvos Respublikos Seimo narė Irena Haase,  artėjant Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai, bei 2022-uosius paskelbus Sūduvos metais,  organizuoja piešinių konkursą „Čia aš gimiau, čia aš užaugau“. Konkurso tikslas – skatinti jaunimą įprasminti tautinę tapatybę, pažinti Sūduvos kraštą, tradicijas ir istoriją. Šiame konkurse  dalyvauja ir trečiokai. Rinkdamiesi, ką nupiešti, mokiniai domėjosi Lukšių miestelio istorija ir gamta, lankytinomis vietomis. Visi piešė labai kruopščiai. Meilė ir pagarba Lukšiams atsispindėjo visų mokinių darbuose. Kviečiame pasigrožėti ir pasidžiaugti į konkursą išsiųstais 3 klasės mokinių darbais.

Su gimtadieniu, Lietuva!

Visi pradinių klasių mokiniai dalyvavo akcijoje, skirtoje Vasario 16-ajai –„Brangiausios spalvos“.  Iš savo piešinių sudėliojo „gyvą“ Lietuvos vėliavą, dainavo dainą „Brangiausios spalvos“. Su gimtadieniu, Lietuva!

Mokonomika

Trečiokai dalyvavo didžiausioje Lietuvoje nuotolinėje pamokoje „Mokonomika“. Pamokas pradėjo išmokdami skautų pasisveikinimo ir saliuto. Žaidė pastabumo žaidimą „Kimo“. Pažadėjo kasdien padaryti bent po mažą gerą darbą.  Labai naudinga buvo sužinoti, kaip susiplanuoti gimtadienį, kad būtų linksma ir sutaupytum pinigų. Susipažino su gestų kalba. Įdomu buvo užsiimti tvarumo magija. Iš džinsų gaminome prijuostę. Naudingos žinios buvo ir apie šeimos pajamas ir išlaidas. Kaip suplanuoti šeimos biudžetą? Kaip sutaupyti savo svajonei? Ypač sužavėjo moksliniai eksperimentai.  Apie visa tai ir dar daugiau trečiokai sužinojo Mokonomikoje.

Žengiu už Lietuvos laisvę!

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos Mokinių savivalda tęsia mokytojų pradėtą tradiciją ir pakvietė visą gimnazijos, Lukšių miestelio bendruomenę, buvusius mokinius, rajono mokyklas dalyvauti projekte „Žengiu už Lietuvos laisvę”, kuris yra skirtas Vasario 16-ajai. Mūsų tikslas - skatinti bendrystę, sveikatingumą, parodyti pagarbą ir meilę savo Tėvynei. 

Į projektą įsitraukė ir trečiokai. Jie visi kartu nužingsniavo net 126531 žingsnį arba 90 kilometrų! Žygio metu aplankė Zyplių dvarą. Gėrėjosi dailininkės Adelės Liepos Kaunaitės paveikslais ir tautodailininkų darbais. Kviečiame prie žygio prisijungti ir tėvelius. Daugiau nuotraukų...

Mano sąsiuvinio viršelis

Marijampolės „Žiburėlio“ mokyklos daugiafunkcinis centras organizuoja respublikinį pradinių klasių mokinių kūrybinių darbų konkursą – parodą ,,MANO SĄSIUVINIO VIRŠELIS“. Konkurse dalyvauja ir trečiokai. Mokiniai kūrybiškai perteikė savo požiūrį į sąsiuvinio viršelį.

Išvyka į Šakius

 

Snieguotą ir šaltą rytą trečiokai išvyko į Šakius. Pirmiausiai pasidžiaugė ir pasigrožėjo Šakių eglute. Vėliau  vyko į Šakių kultūros centro kalėdinį spektaklį "Princas NE mažasis". Tai

muzikinis spektaklis apie stebuklingą Princo kelionę įvairiomis planetomis, ieškant atsakymų į gyvenimo klausimus ir atrandant pačią svarbiausią planetą, kurioje blizga gražiausia žiemos šventė – Kalėdos! Daugiau foto

Kosminis skrydis vaikams

Ar kada nors norėjote skristi į kosmosą? Vaikai taip pat turi tokių svajonių. Kultūros paso programa „Kosminis skrydis vaikams“ suteikė jiems galimybę pabūti astronautais! Vaikai žiūrėjo pažintinį edukacinį filmą, kuris nukėlė vaikus į Saulės sistemą. Jaunieji astronautai susipažino su Saulės sistemos planetomis. Su vaikais renginio metu nuotaikingai bendravo įspūdingas kosminis robotas. Vėliau jaunieji astronautai, pakeliavę kosmosu ir geriau pažinę Saulės sistemą varžėsi viktorinoje. O galiausiai persirengę astronautais tampame jais! 

Animuoti kalėdiniai atvirukai

Trečiokai kūrė kalėdinį atviruką-animaciją naudodamiesi Wick Editor kompiuterine programa, skirta animacijoms kurti. Mokiniai tobulino savo informacinių technologijų įgūdžius, mokėsi piešti kompiuteriu, suplanuoti kadrus, animuoti. Linkime visiems artėjančių linksmų Kalėdų!

Geros savijautos programa

Trečiokai dalyvavo Geros savijautos programoje. Užsiėmimo tema „Kas aš esu?“  Mūsų klasėje svečiavosi vaikų rašytojas, dailininkas, naujų patirčių ieškotojas, kūrybingasis Paulius Juodišius. Kartu su vaikais kūrė istoriją „Paslaptingas požeminis miestas“,  kuriame gyveno keisti ir įdomūs personažai: višta archeologė Tvinkas, kuri turėjo žirafos kaklą, liūto uodegą, kvadratines akis ir susivėlusią šukuoseną, jos pagalbininkas driežas Dribsnis, vilkas-mumija Baronas Ragonas. Vaikai kartu su pasakos herojais leidosi į netikėčiausius nuotykius. Pasakos kūrimas buvo labai įtraukiantis ir malonus užsiėmimas. Daugiau susitikimo nuotraukų rasite čia;-)

Ožkabalių pasakos

Šie metai yra garsinio skaitymo metai. Pirmokai ir trečiokai apsilankė gimnazijos bibliotekoje.  Trečiokai garsiai skaitė pasaką pirmokams. Skaitymui pasirinko Jono Basanavičiaus užrašytą pasaką „Apė katę, gaidį ir dalgį“ iš knygos „Ožkabalių pasakos ir sakmės“. Kadangi pasakos savita kalba, perskaičius aptarė nežinomus žodžius. Vėliau pirmokai piešė girdėtos pasakos veikėjus. Pasakos skaitymas skirtas Jono Basanavičiaus 170-osioms gimimo metinėms paminėti.

Tolerancijos diena

Lapkričio 16 –oji tarptautinė Tolerancijos diena. Trečiokai sužinojo, kad tolerancija – tai pakantumas, mandagumas,  pagarba kitiems, supratimas, kad kitas žmogus gali skirtis nuo mūsų, ir pripažinimas, kad jis turi teisę būti kitoks nei mes. Toleruoti reiškia suvokti ir priimti kito asmens išvaizdą, nuomonę, įsitikinimus, pažiūras, elgesį, tikėjimą ir pan. Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – Tolerancijos miestas! Tolerancijos miestas gali būti tas, kuriame gyvename, tačiau gali būti kuriamas miestas, apie kurį svajojame, kuriame norėtume gyventi. Kiekvienas trečiokas spalvino vis kitokį namą, jį iškirpo. Savo pagamintus namus klijavo į bendrą miestą. Skirtingi  namai, skirtingi juose gyvenantys žmonės, bet visi gerbiami ir svarbūs. Juk skirtumai daro mus ypatingais!

 

 

Lietuvos aviacijos muziejaus edukacijos

Trečiokai  lankėsi Zyplių dvare. Čia vyko Lietuvos aviacijos muziejaus parengtos edukacijos apie lakūnus Antaniną ir Joną Liorentus, skirtos Antaninos Liorentaitės 115 –osioms ir Jono Liorento 120 –osioms gimimo metinėms paminėti. Vėliau trečiokai drąsiai išbandė parasparnio imituoklį. Daugiau foto...

Per dailės ir technologijų pamoką trečiokai gavo užduotį fotografuoti rudenį. Svarbu pastebėti gamtos spalvų įvairovę, jos grožį ir juo pasidalinti su kitais.  Buvo svarbu trečiokų mokėjimas pasirinkti, ką fotografuoti, jų gebėjimas užfiksuoti rudens vaizdą nuotraukoje. Manome, kad fotoprojektas „Auksinis ruduo“ pavyko! 

Arbata rudeniui

Trečiokai tyrinėjo rudens spalvas gamtoje ir kūrė grupinius darbus iš gamtinės medžiagos „Arbata rudeniui“. Entuziazmo, azarto ir kūrybiškumo nepristigo! Daugiau darbų ir jų autorių foto rasite paspaudę nuorodą.

Pėsčiųjų žygis

Apdovanojimai
Apdovanojimai

Rugsėjo 9 dienos keliavome skulptoriaus Vinco Grybo gimtinės keliais į Pelenių kaimą - prisiminėme jo gyvenimo ir kūrybos kelią.Taip pat paminėjome pirmosios Lietuvoje moters lakūnės, parašiutininkės Antaninos Liorentaitės ir jos brolio, lakūno, pulkininko Jono Liorento atminimą. Dalyvavome lėktuvėlių skraidinimo varžytuvėse, sporto varžybose. Puikiai pavyko lenktynės maišuose ir kamuolio metimo į lanką užduotis. Pradinukų tarpe trečiokai buvo pirmi! Daugiausiai azarto ir jėgų prireikė virvės traukimo rungtyje. Pasportavę vaišinomės gimnazijos valgyklos virėjų paruoštu maistu.

Pėsčiųjų žygis - bendruomenės vienybės, pagarbos žymiems savo krašto žmonėms įprasminimas, taip pat puikus būdas pajudėti, sustiprinti sveikatą. Trečiokai buvo ištvermingi, aktyvūs ir linksmi žygio dalyviai. Nuėjo 12730 žingsnių! Truputį daugiau nei 9 kilometrus! Daugiau nuotraukų rasite  čia  

Su Rugsėjo 1-ąja!

Daugiau nuotraukų rasite paspaudę nuorodą:-)

Trečiokai, ar jau pasiruošę į mokyklą?

Būsimo trečioko kraitelė.pdf
Adobe Acrobat Document 304.5 KB

Užrašai ant sąsiuvinių

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos

3 klasės mokinio(-ės)

Vardenio Pavardenio

lietuvių kalbos darbai

 

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos

3 klasės mokinio(-ės)

Vardenio Pavardenio 

matematikos darbai

 

SVARBU:

 

Visi žodžiai turi tilpti į nurodytą eilutę. Jei netelpa – reikia mažinti raides arba priklijuoti lapelį iš viena linija sąsiuvinio ir užrašyti ant jo.