Ekskursija į Vilnių

Birželio 6 d. ketvirtokai iškeliavo į Vilnių. Pirmiausia nuvažiavo į patį Vilniaus centrą, kur apsilankė Katedros požemiuose. Tai – garsių LDK didikų, valdovų laidojimo vieta. Vilniaus katedra – Lietuvos krikšto simbolis. Šiandieną moderni ekspozicija pristato laidojimo tradicijas, archeologinių tyrinėjimų metu surastus radinius, paties statinio istoriją.

Vėliau aplankė Valdovų rūmus. Valdovų rūmuose dalyvavo edukacijoje „Susipažinkime - Valdovų rūmų muziejus“. Čia daug sužinojo apie Lietuvos praeitį, savo akimis pamatė net 700 metų senumo sienos liekanas, daug kitų įdomių istorinių eksponatų, turėjo progą aiškiau įsivaizduoti, kaip gyveno Lietuvos didieji kunigaikščiai. 

Stačiu akmenimis grįstu šlaitu užkopė į Gedimino pilį,  žavėjosi iš pilies bokšto atsiveriančiu nuostabiu vaizdu į miestą.

 

Ketvirtokai aplankė ir televizijos bokštą. Vilniaus televizijos bokštas iki šiol yra aukščiausias statinys mūsų šalyje (326,5 m). Pirmiausiai greitaeigiu liftu pakilo į atvirą 20 aukšte esančią terasą (170 m aukštis). 165 m aukštyje esančioje TV bokšto žiedinėje dalyje – 19-ame bokšto aukšte (55-ame aukšte lyginant su daugiabučiais pastatais) yra besisukanti apžvalgos aikštelė. Esant giedram orui Vilniaus miestas ir jo apylinkės pro langus matomos net 50 km spinduliu. Ketvirtokams pasisekė: giedrą dieną visas Vilnius  buvo aiškiai matomas, vaikai grožėjosi Vilniaus panorama. Daugiau kelionės akimirkų...

Lik sveika, pradine mokykla!

Nuskambėjo nuaidėjo ketvirtokų pradinės mokyklos baigimo šventė „Lik sveika, pradžios mokykla!”. Ketvirtokai į šventę pakvietė visus pradinių klasių mokinius, tėvelius ir mokytojus. Nuotaikingame koncerte mokiniai dainavo, grojo dūdelėmis, šoko, skaitė eilėraščius. Vaikai dėkojo tėveliams  ir įteikė savo rankomis dekoruotas skrynutes. Po koncerto klasėje vyko šventinė paskutinioji pamoka pradinėje mokykloje.

 

Vėliau tėveliai pakvietė vaikus sudalyvauti kareiviškoje edukacijoje. Vaikai paragavo kareiviško sauso davinio, maskuojamomis spalvomis paišėsi veidus, traukė virvę, dalyvavo protmūšyje, rungtyniavo vikrumo rungtyje, pasitikrino savo taiklumą su pneumatiniu ginklu ir kiekvienas gavo po diplomą. Buvo tikrai linksma. Daugiau šventės akimirkų rasite paspaudę nuorodą...

Apdovanojimai

Šakių rajono priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba kartu su Šakių rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriumi organizavo piešinių  priešgaisrine tema konkursą „Ugnis mūsų draugas ir priešas“. Konkurse dalyvavo 11 ketvirtokų. Visi buvo apdovanoti Padėkos raštais, o Kamilė Damijonaitytė, Jokūbas Laukaitis ir Rapolas Mykolaitis už kūrybiškumą buvo apdovanoti diplomais ir dovanėlėmis. 

Džiaugiamės sulaukę diplomų ir padėkų už dalyvavimą edukaciniuose konkursuose „Olympis 2023 - Pavasario sesija“. Konkursuose dalyvavo 9 mokiniai. Už dalyvavimą lietuvių kalbos konkurse diplomais apdovanoti 6 mokiniai, už dalyvavimą pasaulio pažinimo konkurse diplomais apdovanoti 4 mokiniai, už pasiekimus matematikos konkurse diplomais apdovanoti 4 mokiniai, už dalyvavimą anglų kalbos konkurse diplomais apdovanoti 4 mokiniai, o už pasiekimus informacinių technologijų edukaciniame konkurse diplomais apdovanoti net 7 mokiniai. Visi konkursų dalyviai gavo padėkas, Olympis tušinukus ir pamokų tvarkaraščius. 

Rūšiuokime!

Ketvirtokai dalyvavo pakuočių atliekų tvarkymo organizacijos „Žaliasis taškas“ organizuojamoje „Žaliasis raštingumas“ edukacijoje “Rūšiavimui atostogų - nėra!” Edukacijos metu prisiminė rūšiavimo taisykles. Žinias pasitikrino itin azartiškai atlikdami viktorinos užduotis Kahoot žaidime “Rūšiavimui atostogų - nėra!” Vėliau žinias dar įtvirtino. Technologinės kūrybos programa  SCRATCH kūrė šiukšlių rūšiavimo programą, kurios metu rūšiuojamas popierius, stiklas ir plastikas. (Reikia spustelėti veikėją).

 

 

V. Kudirka ir J. Jablonskis atgimę hologramose

Trečiokai ir ketvirtokai dalyvavo renginyje  „Kudirka + Jablonskis. Atgimę hologramose“, kuris vyko Lukšių miestelio bibliotekoje. Netradiciniu būdu – hologramose buvo pristatyti iškilios Zanavykijos asmenybės V. Kudirka ir J. Jablonskis. Šakių viešoji biblioteka juos „prikėlė“ ir leido išgirsti, pasitelkus šiuolaikines technologijas – hologramas, kurios pasirinktos kaip komunikacijos priemonė tarp nepavaldžių laikui asmenybių ir šiuolaikinio žmogaus. V. Kudirkos ir J. Jablonskio pokalbis nukėlė į istorinius laikus, pristatė jų gyvenimą ir veiklą. Daugiau foto...

Padėkos

Dėkojame Toniui, Pauliui, Augustei, Aušrinei ir Titui už dalyvavimą tarptautiniame matematikos konkurse „Kengūra“. 

Programa "Daugiau nei pinigai"

Ketvirtokai dalyvavo Lietuvos Junior Achievement  finansinio raštingumo ugdymo programoje „Daugiau nei pinigai“. Tai programa savo veiklomis įtraukianti į finansų pažinimo  ir verslumo ugdymo pasaulį. Ši programa supažindina mokinius su finansų institucijų veikla, moko, kaip generuoti verslo idėjas ir parengti pirmąjį verslo planą. Tai  buvo 5 pamokų ciklas. Mokiniai aptarė, kaip uždirbti, taupyti ir leisti pinigus. Sužinojo, kad įvertinę tai, kas patinka veikti, galime pradėti verslą, mokėsi kurti verslo planą. Susipažino su finansinių įstaigų veikla, sužinojo, kodėl įmonės kartais skolinasi pinigų. Nagrinėjo verslo plėtros galimybes ir iššūkius pasaulinėse rinkose, išsiaiškino importo ir eksporto sąvokas.

Atlikę visas užduotis ir dalyvavę įdomiose veiklose, ketvirtokai gavo programos „Daugiau nei pinigai“ baigimo pažymėjimus. Daugiau foto...

 

Margutis

4 klasėje vyko integruota dailės ir informatikos pamoka „Margutis“. Naudodamiesi technologinės kūrybos programa Scratch, ketvirtokai piešė margučius, juos dekoravo ir suprogramavo animaciją.  Ketvirtokai sveikina visus su artėjančiomis šventėmis ir linki margų šv. Velykų!!! 

Edukacija Zanavykų muziejuje

Ketvirtokai dalyvavo Zanavykų muziejaus edukacijoje „Kraičio skrynios ir suvenyrinės skrynutės“.  Apžiūrėjo kraičio skrynias, esančias Zanavykų muziejaus ekspozicijoje, sužinojo, kam reikalingos kraičio skrynios, kas ir kaip jas gamindavo, susipažino su puošybos elementais, spalvomis ir simboliais. Gautas žinias įtvirtino tapydami ant mažų medinių skrynučių.

Viktorina

Mūsu gimnazijos trečiokų ir ketvirtokų komanda dalyvavo Gelgaudiškio pagrindinėje mokykloje vykusioje  pradinių klasių mokinių viktorinoje "Paslaptingame knygų pasaulyje". Komanda viktorinoje užėmė 3 vietą.  Sveikiname!

 

 

Kvadrato varžybos

Kovo 28 d. gimnazijoje vyko tarpklasinės kvadrato varžybos tarp 3 ir 4 klasių mokinių. Nors varžybų azarto netrūko, nugalėjo draugystė: varžybos baigėsi lygiosiomis. Daugiau foto rasite paspaudę nuorodą.

"Žaliojo raštingumo" kūrybinės dirbtuvės

Pakuočių atliekų tvarkymo organizacija „Žaliasis taškas“ organizavo  edukacijų ciklo "Žaliasis raštingumas" kūrybines dirbtuves, kuriose dalyvavo ir ketvirtokai. Kūrybinių dirbtuvių metu gamino Velykų zuikį. Panaudodami antrines žaliavas - aliuminio skardines bei popierių, pasigamino dekoraciją, kuri tarnaus ir kaip velykinės žolės vazonėlis! Žolę vaikai taip pat pasėjo, belieka prižiūrėti, kantriai palaukti ir džiaugtis rezultatais. 

Ugnis - mūsų draugas ir priešas

4  klasės mokiniai dalyvauja piešinių konkurse priešgaisrine tematika, kurį organizuoja Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šakių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba kartu  su Šakių rajono savivaldybės  Švietimo, kultūros ir sporto skyriumi. Konkursas skirtas ugniagesių globėjo šv. Florijono dienai paminėti, kuri minima gegužės 4 d., skatinti mokinių saugaus gyvenimo nuostatas ir atsakingą požiūrį priešgaisrinės saugos srityje.

Mokiniai piešė tema „Ugnis -  mūsų draugas ir priešas“.  Rajoniniam konkursui pateikti Kamilės, Aušrinės, Augustės B., Kevino, Emilio, Jokūbo, Rėjaus, Marianos, Tonio, Rapolo, Vytenio darbai dalyvauja rajoniniame konkurse. Sėkmės jiems! Piešinius rasite čia.

 

 

Knygų skaitymo diena

Kovo 10-oji knygų skaitymo diena. Ketvirtokai per 2 pamokas perskaitė nuo 23 iki 136 pasirinktos knygos puslapių. Tikrai pajuto nuoširdų skaitymo džiaugsmą, ypač, kad skaitymui galėjo rinktis neįprastą vietą klasėje;-)

Mokonomika

Pradinukai  dalyvavo didžiausioje nuotolinėje pamokoje “Mokonomika”, kurią inicijuoja “Swedbank.  Jauniausiems atradėjams (1-4 klasių mokiniams) plaukimo ekspertė Simona Sigariova paruošė nuotaikingą paruošiamųjų plaukimo pratimų treniruotę, Monika Tindžiulytė – emocinio intelekto dirbtuves. Jekaterina Zibireva ir Aistė Jurė pasakojo, kaip galima pakeisti pasaulį ir pasiekti, kad suaugusieji klausytų. Atradėjų taip pat laukė knygų istorijos, kuriomis dalinosi vaikų mėgstamas rašytojas Tomas Dirgėla, ir įdomioji „Robotikos akademijos“ pamoka su jos įkūrėju Kristijonu Vasiliausku. Mokonomikos pamokėlėse buvo visko: nuo inovacijų, dirbtinio intelekto, robotų iki tvarumo ir finansų.  Pamokose sužinojo apie ateities profesijas, kas mūsų laukia ateityje, ir kaip nuo mūsų priklausys gyvenimas rytoj ar po daugelio metų. Pradinukai dalyvavo tikrame žinių nuotykyje. Daugiau foto... 

 

Edukacinių konkursų "Olympis" apdovanojimai

Džiaugiamės sulaukę diplomų ir padėkų už dalyvavimą edukaciniuose konkursuose „Olympis 2022 - Rudens sesija“. Konkursuose dalyvavo 9 mokiniai. Už dalyvavimą lietuvių kalbos konkurse diplomais apdovanoti 5 mokiniai, už dalyvavimą pasaulio pažinimo konkurse diplomais apdovanoti 2 mokiniai, už pasiekimus matematikos konkurse diplomais apdovanoti 5 mokiniai, už dalyvavimą anglų kalbos konkurse diplomais apdovanoti 5 mokiniai. Visi konkursų dalyviai gavo padėkas, Olympis tušinukus ir knygų skirtukus. 4 konkursų diplomais apdovanoti Titas Mykolaitis ir Kamilė Damijonaitytė, po 3 diplomus laimėjo Augustė Beniulytė, Tonis Baltrušaitis, 2 diplomus  - Aušrinė Balsevičiūtė, 1 diplomą – Emilis Kemeža. Sveikiname laimėtojus ir linkime  sėkmės dalyvausiantiems konkursuose  „Olympis 2023 - Pavasario sesija“.

Žiema žiema, bėk iš kiemo!

4 klasėje vyko integruota tikybos- etikos – informatikos pamoka „Užgavėnės. Žiema žiema, bėk iš kiemo“. Pasitelkdami technologinės kūrybos programą Scratch, mokiniai sukūrė žaidimą, kurio metu reikia spėti pažymėti su žiema susijusius objektus ir taip prikviesti pavasarį. Smagaus žaidimo!

 

Melodijų klaviatūra

 Ketvirtokai aktyviai vykdo STEAM veiklas. Vyko integruota muzikos ir informatikos pamoka „Melodijų klaviatūra“. Mokiniai kūrė melodijų klaviatūrą, kurioje kiekvienas klavišas groja skirtingą natą – taip galime groti klaviatūra tarsi instrumentu, pvz. pianinu.Suprogramavę klaviatūrą ketvirtokai sėkmingai sugrojo lietuvių liaudies dainą „Du gaideliai“. Kviečiame pamėginti pagroti ir jus! Natos: ggec ggec fazagg

                        faaf egge dfedcc

Gražiausi žodžiai Lietuvai

Gimnazijoje tęsiasi veiklos ir renginiai, skirti Lietuvos valstybės atkūrimo dienai. Pradinių klasių mokiniai dalyvavo meninio skaitymo konkurse. Skaitovai džiugino gebėjimu klausytojui perteikti teksto mintį taisyklinga, raiškia ir nuoširdžiai vaikiška kalba.  Konkurse dalyvavo Kamilė Damijonaitytė, Mariana Momot ir Vytenis Zaicas.

 

Komisijos nariai ir bendraamžiai plojimais geriausiu skaitovu pripažino 4 klasės mokinį Vytenį Zaicą. Sveikiname!

Kandinskio įkvėptas širdelių menas

Brangiausios spalvos

    Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos "Šaltinėlio" filiale eksponuojama Šakių raj. Lukšių Vinco Grybo gimnazijos 4 klasės mokinių piešinių paroda "Brangiausios spalvos", skirta Vasario – 16 ąjai, Lietuvos valstybės atkūrimo dienai.

 

 

Dovanos už piešinius :-)
Dovanos už piešinius :-)

Gruodžio 23 d. gimnazijoje apsilankė visiems puikiai pažįstami personažai - Grinčas ir Kalėdų senelis. Mokiniai žiūrėjo kalėdinį spektaklį „Grinčas. Kalėdų pasaka". Tai nuotaikinga ir pamokanti istorija apie tikrąją Kalėdų prasmę ir vertybes. Ketvirtokams  labai patiko kalėdinis spektaklis „Grinčas. Kalėdų pasaka".  

Vėliau klasėje vyko advento popietė, vaikai dalyvavo kalėdinėje įdomiojoje pamokoje „Meduoliukų užduotys“. Daugiau nuotraukų...

Linksmų Kalėdų!

Netradicinė rankų darbo, mūsų bendrystės, bendradarbiavimo ir širdelių šilumos eglutė. Linksmų švenčių!

Prakartėlė

Ketvirtokai dalyvavo Zanavykų muziejaus edukacijoje „Prakartėlė“. Edukacinio užsiėmimo metu mokiniai aplankė Zanavykų muziejaus lange įrengtą prakartėlę, sužinojo jos atsiradimo istoriją. Taip pat apžiūrėjo Kalėdinių atvirukų, vaizduojančių prakartėlę, parodą.   Kūrybinių dirbtuvių metu ketvirtokai dekoravo ažūrinį medinį Kalėdinio žaisliuko trafaretą su išpjaustyta prakartėlės scena bei pasigamino mažą Kalėdinį sveikinimą. Daugiau foto...

Lapkričio 23-ąją dieną vyko Šakių rajono pedagogų nuotolinis praktinės patirties sklaidos renginys „Netradiciniai ugdymo metodai ir priemonės ugdant šiuolaikinius vaikus“, kuris buvo skirtas ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio ugdymo mokytojams bei logopedams ir specialiesiems pedagogams. Renginio metu pranešėjai dalinosi patirtimi su kitais kolegomis apie inovatyvius netradicinius ugdymo(si) metodus. Renginyje dalyvavo 65 pedagogai iš viso rajono. Mano pranešimo tema - "Mąstymo žemėlapiai - mąstymo kultūrą ugdantys įrankiai".  

Vitražai – šviesa ir spalvos

Ketvirtokai, naudodamiesi kultūros paso paslaugomis, dalyvavo VšĮ Projektų studijos edukacijoje „Vitražai- šviesa ir spalvos“.  Užsiėmimo metu mokiniai išgirdo trumpą ir intriguojančią vitražo raidos istoriją, susipažino su vitražo gamybos technologija. Užsiėmimo metu prisiminė senuosiuose vitražuose vaizduojamas biblijines scenas. Kai saulėtą dieną bažnyčia skęsta raudonuose, mėlynuose, žaliuose saulės spinduliuose, atrodo, tarsi panyri į vaivorykštę. Ketvirtokai sužinojo spalvų simboliką religiniame mene.  Kūrybinių dirbtuvių metu visi mokiniai nupiešė po vieną skirtingą vitražinio lango projektą. Daugiau edukacijos akimirkų rasite čia...

STEAM veiklos

Ketvirtokai dalyvauja STEAM veiklose. Mokydamiesi dešimtaines trupmenas, jas siejo su matavimo vienetais. Matavo mokytojos ūgį, savo, draugų ūgius, žingsnio dydį, pėdos ilgį, delno plotį...Matavimo rezultatus lygino, skaičiavo skirtumus. Fizinio ugdymo pamoka buvo integruota su matematika. Mokiniai šoko į tolį, patys matavo, kiek nušoko, registravo šuolių statistiką, analizavo, skaičiavo didžiausio ir mažiausio rezultatų skirtumus. 

Tolerancijos ir Pyragų diena

Pakantumas, pripažinimas, pagarba, kantrybė, mandagumas, supratimas... Visi šie žodžiai sutelpa į vieną – TOLERANCIJA. Šiemet gimnazijoje Tolerancijos diena paminėta kartu su Pyragų diena. Ketvirtokai kepė, pardavė, patys pirko, ragavo ir skanavo įvairiausius pyragus, pyragėlius, keksiukus. Visus surinktus pinigus paaukojo labdaros ir paramos fondui „Rugutė“, kuris teikia visokeriopą paramą onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.. Visi kartu skleidėme pyragų šilumą, savo gerumu dalinomės su tais, kuriems labiausiai reikia. 

 

Kvadrato varžybos

Vyko rajoninės BUM pradinių klasių (2 - 4 kl.) kvadrato varžybos. Dalyvavo keturios komandos: Šakių "Varpo", Gelgaudiškio pagrindinė mokykla, Griškabūdžio gimnazija ir Lukšių Vinco Grybo gimnazija. Mūsų komandai atstovavo ir ketvirtokai Aušrinė Balsevičiūtė, Tonis Baltrušaitis, Rėjus Martinkevičius, Rapolas Mykolaitis. Komanda užėmė II vietą ir teisę atstovauti rajoną zoninėse kaimo vietovių mokyklų varžybose. SVEIKINAME!

Stebuklų laboratorija

Stebuklų laboratorija - tai tikras atradimų džiaugsmas vaikams. Edukacijos metu vaikai eksperimentų pagalba kūrė ir atrado įvairius neatrastus dalykus.

Sauso ledo pagalba kūrė debesis. Vaikams įdėjus į indelius su sauso ledo gabalėliais specialias muilo juosteles, sausas ledas plėtėsi  ir augo, virto į didžiulius debesis, kuriuos vaikai galėjo paliesti rankomis. Vėliau stebėjo, kaip randasi putų vulkanas, kūrė stebuklingus muilo burbulus, kurie, galbūt, net norus išpildo!

Netikėčiausia patirtis – patiems atsidurti didžiulio muilo burbulo viduje!

 

Taip linksmai ir nuotaikingai ketvirtokai pasitiko rudens atostogas. Daugiau nuotraukų rasite čia...

Olimpinio mėnesio diplomas

Visą mėnesį ketvirtokai stengėsi gyventi sveikiau, daugiau judėti, bendrauti ir bendradarbiauti.  Už aktyvų dalyvavimą buvo apdovanoti diplomais už dalyvavimą projekte „Olimpinis mėnuo“ 2022 m. 

Molekulės diena

Gimnazijoje paminėta Molekulės diena. Ketvirtokai vienai dienai buvo tapę žaliais žmogučiais, nes vaizdavo chloro atomus.  Emocinga, nuotaikinga diena.

Sveikos mitybos savaitė

Tęsiasi Olimpinio mėnesio 2022 veiklos. Ketvirtokai peržiūrėjo sveikos mitybos temos videopristatymus su sveikos gyvensenos ir mitybos specialistu Artūru Sujeta ir virtuvės šefu Gian Luca Demarco. Taip pat kalbėjosi apie sveikatai palankių maisto produktų naudą, stengėsi nepamiršti gerti pakankamai vandens. Mokiniai skirtingais produktais ir teisingomis produktų grupių proporcijomis išpaišė po popierinę vienkartinę lėkštę. Kaip suskirstytas lėkštės turinys? Sveikos mitybos lėkštėje bent pusę lėkštės turi užimti daržovės, likusią dalį dalintis baltymų ir angliavandenių grupės. Sveikos mitybos temą ketvirtokai užbaigė vykdydami projektą „Mano daržovių salotos“. Mokiniai pagal virtuvės šefo Gian Luca Demarco arba savo mamos receptą gamino sveikas daržovių salotas, jų skanavo patys ir vaišino savo šeimos narius. Tikimės, kad sveikos mitybos įpročiai taps nuolatiniai ir skatins vaikus rinktis ir gaminti sveikus patiekalus!

Konferencija

Gimnazijoje minėjome 132-ąsias skulptoriaus Vinco Grybo gimimo metines. Vyko dvasingumo ugdymo konferencija "Vincas Grybas. Gyvenimas ir kūryba", kurioje pradinių klasių mokinių kūrybinius darbus pristatė ketvirtokė Kamilė Damijonaitytė.

Olimpinis mėnuo

Ketvirtokai  prisijungė prie gausios ir aktyvios Olimpinio mėnesio bendruomenės! Šiemet projekto dalyvių skaičius perkopė 50 tūkstančių! Tikimės, kad dalyvavimas Olimpinio mėnesio veiklose ne tik kasdien įkvėps ieškoti naujų ir dar neatrastų būdų tobulėti, tačiau ir skatins džiaugtis sveika gyvensena.

Olimpinio mėnesio veiklos ir užduotys išbandomos klasėje tiek pamokų, tiek pertraukų, tiek aktyviųjų pertraukėlių metu. Dalyvavimas projekte tikrai smagus!

 

 

STEAM kūrybinis projektas „Mano rankose atgyja rudeniniai lapai“

Ketvirtokai dalyvavo STEAM kūrybiniame projekte „Mano rankose atgyja rudeniniai lapai“. Projekto tikslas ugdyti vaikų kūrybinę iniciatyvą, estetinį suvokimą, meninę ir pažinimo kompetencijas, atskleidžiant rudeninės gamtos spalvų grožį ir išskirtinumą. Naudojant medžių lapus sukūrė spalvingus kūrybinius darbus –kiemo puošmenas spalvingus gaidžius.

 

 

Bendrystės ir sveikatingumo žygis „Pažinkime Lukšius“.

Pradinių klasių mokiniai dalyvavo bendrystės ir sveikatingumo žygyje „Pažinkime Lukšius“.

Ketvirtokai Lukšių gatvėmis nuėjo 6,5 km. Buvo puiki proga pažinti miestelį, sužinoti, kur kokia gatvė yra. Pavyko aplankyti 15 gatvių iš 22. 

 

 

Kūrybinių darbų paroda, skirta skulptoriaus Vinco Grybo gimimo metinėms paminėti

Ruošiantis paminėti skulptoriaus Vinco Grybo gimimo metines, ketvirtokai kūrė kūrybinius darbus iš plastilino. Kviečiame pasidžiaugti kūrybiniais darbais virtualioje parodoje. 

Dovanų maišeliai

Šiandieninė visuomenė dažnai pavadinama vartotojiška. O kuo daugiau vartojame, tuo daugiau lieka atliekų, didėja užterštumas. Kaip vieną iš taupymo ir atliekų mažinimo būdų ketvirtokai nusprendė antram gyvenimui prikelti panaudotus prekybos centrų popierinius maišelius. Truputis kūrybos, kruopštaus darbo ir pirkinių maišeliai virto nuostabiais dovanų maišeliais. Belieka sulaukti tinkamos progos ir pasveikinti draugus ar artimuosius. 

Jau ketvirtokai!

Užrašai ant sąsiuvinių

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos

4 klasės mokinio(-ės)

Vardenio Pavardenio

lietuvių kalbos darbai

 

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos

4 klasės mokinio(-ės)

Vardenio Pavardenio 

matematikos darbai

 

SVARBU:

 

Visi žodžiai turi tilpti į nurodytą eilutę. Jei netelpa – reikia mažinti raides arba priklijuoti lapelį iš viena linija sąsiuvinio ir užrašyti ant jo.